Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

nu credeam…

cand am pornit la drumul asta, acum vreo 15 ani, nu stiam ce-mi va rezerva

cand am pornit la drumul asta, acum vreo 15 ani, nu stiam ce-mi va rezerva. eram tanar, ambitios, aveam aer in plamani, un suflet gata sa se exprime si o doza de talent. ca o cupa plina pe care am baut-o fara sa ma uit inapoi. si se pare ca nici inainte. credeam ca vor fi numai lucruri bune, sincer. dar arta asta are un echilibru al ei.
Am inceput cu scrisul cand eram mic. de la sf-uri la poezii. Am inceput cu rana din frunte si steaua, doua metafore, ca si aia cu zeul. Din rana si stea, zeul din mine a creat. Si numai ele mi-au fost pavaza, scut si pelerina de vreme rea. IN sase corzi am gasit mai apoi un drum. Complet asfaltat cu ganduri, idei, metafore si note inalte. Am inceput sa cant pentru mine, pentru nelinistile din sufletul meu. si am luat scutul si l-am rupt in doua. l-am spart de asfaltul propriilor mele vise.
Si am inceput sa compun. Din iubire, de lume, de sine, de viata. Am vrut sa infrang timpul din cateva note si o metafora. Cu trei cruci cu spini pe ele mereu aflate in mintea mea. N-am crezut niciodata ca voi fi privit altfel din momentul in care voi scoate prima nota pe gura. N-am crezut niciodata ca oamenii isi vor schimba comportamentul din aceasta cauza. In mintea mea eram inca acel copil ratacit printre propriile lui vise, printre propriile lui cosmaruri.
N-am crezut niciodata ca voi fi judecat ca om, fara vina mea, datorita artei. N-am crezut niciodata ca voi fi privit de atunci inainte doar ca artist. N-am cerzut niciodata ca lumea nu va sti ca am limite, ca orice om. N-am crezut niciodata ca oamenii pot fi atat de egoisti, atat de judecatori, atat de rai si nu credeam ca ma va putea dezamagi vreodata asa ceva. Dar uneori se intampla si de-astea. De cele mai multe ori se intampla lucruri bune. INtalnesc bunatate in jur, intalnesc calitati pe care alti oameni nu le vad in ei sau in altii. Si ne uneste pe toti sufletul din arta. Din orice forma de arta. Am ajuns sa cunosc si iubirea si dezamagirea si am ramas la fel. NU m-am comportat si nu am stiut niciodata sa ma comport ca un star, d-apai ca un megastar:)) am fost om mereu cu cei care au fost cu mine oameni. am fost artist cu chitara mea, microfonul si scena.
Am intalnit oameni buni si oameni rai. am intalnit oameni care nu stiu ca-s rai cum am intalnit oameni care nu stiu ca-s buni. am intalnit oameni cu care sa fiu prieten toata viata, sa imbatranim impreuna cu bucurie si nu cu tristete. Bucurie ca oamenii inca se mai nasc cu suflete. cu bucurie ca ne cunoastem si tinem unii la altii. Am intalnit prieteni si oameni care se cred prieteni. Am intalnit inaltarea si decaderea. Si nu regret nimic. Acesta sunt eu. Om si artist. visator si rational. si devin prea batran pentru prostii.
Asa ca voi lua chitara in brate si va voi canta un cantec. daca va va placea, va rog frumos, din tot sufletul meu, aplaudati. sufletul meu e la fel de supraponderal ca si corpul. Unul din ele va muri candva, celalalt va trai vesnic.
Amin

Imagine de Lorri Lang de la Pixabay

Tanase adrian