Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

aproape 33 de ani

Mai am un pic si fac 33 de primaveri.

Mai am un pic si fac 33 de primaveri. Mai am un pic si verile, toamnele si iernile mele se vor inmulti cu 33. Mai am cateva zile si ating varsta lui Alexandru, cel care a vrut sa ajunga la capatul lumii. NU stia pe atunci ca lumea nu are capete, pentru ca pamantul e rotund, iar universul e infinit. La varsta mea Alexandru cucerise deja jumatate din lume, spunea Cezar, plangand in fata statuii marelui cuceritor. Se spune ca 33 de ani mai e varsta cristica. Dar eu nu cred ca Isus a murit la 33 de ani, ci cred ca a fost pusa aceasta cifra ca sa semene cu cea a lui Alexandru. Si chiar de ar fi murit la 33 de ani, Isus n-a murit. a inviat. Si daca exista dintotdeauna fiind Dumnezeu intrupat si va trai vesnic, deci nu are varsta. E etern. Ca toate gandurile noastre libere si frumoase.
La 33 de ani eu nu am cucerit jumatate din lume, ca Alexandru, nu am cucerit nici macar Galia, ca Cezar dar am murit si inviat in interiorul meu de cateva mii de ori. La 33 de ani nu am cucerit decat lumea intreaga. Lumea din interiorul meu, pe care am acceptat-o cu frumusetile si urateniile ei, cu ingerii si demonii pe care mi i-am asumat si mi-i asum. La 33 de ani imi aprind o tigara, iau o gura de bere si tac.
La 33 de ani inca sunt aici. Si voi mai fi probabil inca pe atat. …la 33 de ani cant si scriu si compun si vorbesc. Gandurile mele inca nu au luat-o razna. INca mai creeaza fraze, metafore pe care vi le daruiesc mereu din tot sufletul meu. Si acolo pe scena, mai mor si mai invii de cateva ori in interiorul meu. Vocea mea e urlet, e strigat, e planset, e ras. O modelez cum vreau eu numai ca sa va arat ce e in mine. Cu bune si cu rele.
La 33 de ani, mai am timp sa citesc, sa scriu, sa gandesc, sa simt…vantul prin plete, marea prin nari si viata printre degete.
M-am nascut pe 12 august 1978. la ora 23.30. INca putin si era 13 august. ar fi fost fatal? NU cred. Dar 12 august e ziua antica a pamantului. Si eu tot cu capu’n nori sunt mai mult decat cu picioarele pe pamant. De fapt, las un picior pe pamant si unul in aer. Puteti incerca si voi. Viata nu se rezuma la ce vezi cu ochii la ce simti cu talpile la ce mirosi, gusti, auzi.
Mai sunt cateva zile.
La 33 de ani va voi canta, iar ca in fiecare an, si va voi multumi. V-am spus si va voi spune mereu povesti frumoase sau urate. Si va multumesc ca le-ati ascultat. Va multumesc ca le-ati inteles, mare parte din voi.
Si sa nu uitati, ca cel mai important e sa ai prietenii aproape, si familia. Sisif daca ar fi avut pe cineva sus sa tina contra la bolovan…poate ca…sau poate asa au vrut zeii. Doar stiti ca zeii sunt cam capriciosi. NU ne lasa sa ne ridicam mai sus decat trebuie. Dar de la ei vine vantul si ploaia si soarele…
La aproape 33 de ani vorbesc cam mult. Asa ca o sa tac si o sa va invit pe 12 august in White HOrse din Costinesti si pe 13 in Bongo Art club din Vama Veche.
sa va cant

http://www.facebook.com/event.php?eid=140018016083201

http://www.facebook.com/event.php?eid=101388596628035

Imagine de thedanw de la Pixabay

Tanase adrian