Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Ce e mai important

Romania este tara cu foarte multi artisti sau aspiranti la acest titlu.

Romania este tara cu foarte multi artisti sau aspiranti la acest titlu. Este adevarat. Chiar cred asta. CHiar cred ca zi de zi in Romania se nasc si mor cate 100 si ceva de trupe pe an. Ca daca ziceam pe zi, picam de exagerat. Motivul e unul cat se poate de real, dragii mei. Scopul. Foarte multi uita scopul artei, sau nu sunt artisti din start. Sunt muzicanti, executanti…oameni.
Asa, hai sa ne gandim care ar trebui sa fie scopul. Eu unul cred in acele lucruri care sunt dincolo de noi. Si de foarte multe ori uitam ca exista ceva mai important decat propria noastra persoana fizica, materiala, juridica si fara par, care mananca, fumeaza, bea si se reproduce pe acest bolovan albastru care se roteste din ce in ce mai incet. Ce e mai important decat compozitorul sau cantaretul unei piese? NU e greu de dibuit asta, si nu trebuie sa faceti vreo integrala din…sau vreun radical din radacina patrata ca sa o descoperiti.
E PIESA, dragii mei. Piesele sunt mai importante decat compozitorii lor, decat interpretii lor, decat oamenii acestia muritori care incep sa se creada din ce in ce mai importanti. Piesele, albumele, sunetele, sentimentele exprimate la cald sau rece. Acestea raman. Noi…suntem muritori…si nus e stie inca ce e dincolo de moartea fizica.
Atunci scopul care este? Scopul este melodia, albumul, actul artistic in sine.
De-aia se nasc si mor cate 100 de trupe pe an, si de-aia raman intotdeauna cateva care conteaza. Pentru ca cele care raman nu au uitat scopul, celelalte se axeaza prea mult pe propriile lor persoane. Vor sa castige multi bani, sa ajunga vedete internationale, sa se creada un fel de semizei.
Cel mai important lucru nu e omul, ci actul artistic. Piesa, albumul…pictura, si orice alta forma de arta.
puneti pe primul loc piesa, si nu persoana…si va fi bine. Daca aveti talent, daca aveti un suflet. daca nu, puteti oricand sa faceti niste saibe de 12

Imagine de Ri Butov de la Pixabay

Tanase adrian

Verified by MonsterInsights