Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Big bang…

Astazi nu voi vorbi despre muzica.

Astazi nu voi vorbi despre muzica.
Me uitam la The big Bang theory, o comedie cu nerds pe care v-o si recomand.
Dar nici despre asta nu e vorba. Chestia asta mi-a adus aminte de stiinta, si de esecul ei lamentabil, alaturi de religie de a oferi un raspuns la multe dintre intrebarile interioare ale omenirii. Printre care….de unde venim. CAre e punctul zero in existenta acestei lumi. Stiinta a esuat pentru ca a luat-o practic pe numele religiei. A dogmatizat. A transformat unele adevaruri in adevaruri absolute, dogmatice, ba chiar a falsificat unele. Vezi omul de neanderthal. Ca o mica paranteza, stiinta nu a descoperit inca acea veriga lipsa intre om si maimuta. Iar acolo unde a zis ca a descoperit, e un mare fals, un fals care s-a transformat in dogma, intr-un adevar absolut servit la tava intr-un mod care tinde sa devina din ce in ce mai religios.
Am inchis paranteza.
Adevarul este ca universul vizibil a aparut printr-un big bang, dar cum s-a produs acesta ramane doar la stadiul de intrebare. Trec peste supa organica, evolutia care nu a fost demonstrata pentru ca nici acolo nu s-au gasit verigi lipsa intre…sa zicem…amfibieni si reptile. Si asta pentru ca nu au existat.
Si ajungem direct la om. Religia spune ca primii oameni au fost doi, si ca lumea a fost creata in 7 zile, sau dupa noile dogme, pardon norme, de la 7 mii de ani la 7 miliarde de ani. S-a demonstrat stiintific ca incesturile repetate nasc: “idioti fenilpiruvici”. Asa se numesc. Deci lasam religia si trecem un pic pe la stiinta.
Avand in vedere ca nu exista o veriga lipsa intre om si maimuta, fie ea Urangutan, Cimpanzeu sau Australopitec, haideti sa vorbim despre fapte.
Faptele spun ca mari grupuri de oameni au aparut la un moment dat in timp, in diverse regiuni ale planetei. Regiuni separate, pentru ca de dragul simplificarii a fost inventata sintagma “leaganul civilizatiilor”
O prostie.
Rasele s-au dezvoltat separat in zone separate. Exista leagane dar pentru fiecare rasa in parte nu pentru toate. Faptul ca perioadele nu coincid, nu e un argument ca, spre exemplu, dacii ar fi venit din africa sau sumer.
Si acum ajungem la alta simplificare stupida a stiintei. S-a spus ca sunt 4 rase mari si late: Alba, Neagra, Rosie, Galbena. (Ca sa nu mai spunem ca initial au vrut sa simplifice si mai mult si au spus ca rasa rosie, adica amerindienii, se trage din cea glabena). Cam lenesi oamenii astia de stiinta. S-a ajuns la patru pentru ca au creat cu mintile lor lumintate indo-europenii. Asa zisa rasa Ariana. Ori, Grecii nu cred ca au ceva in comun cu indienii, de la cultura la genetica. Asa ca sunt 5
alba, neagra, rosie, galbena si indo-sumeriana.
Fiecare au aparut si s-au dezvoltat in zone diferite cu leagane ale civilizatiilor diferite. Carpatii nu sunt leaganul tuturor civilizatiilor, ci doar al rasei albe, impartita in Traci, Germani, Celti si, mai tarziu, slavi.
Cea neagra are punctul zero in africa, cea indo-sumeriana in Sumeria, cea rosie in Alaska de azi…si tot asa.
in alt editorial o sa vorbesc despre leaganul rasei albe. in frumosii nostri munti carpati, tara tablitelor de la tartaria si a pescarului de pe lacul Getic

Imagine de WikiImages de la Pixabay

Tanase adrian