Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Retrospectiva discografica TAPINARII partea 1

COPERTA CD-Sunt Fericit

A pornit de la un filmulet, in 2001, pentru Covei si pentru trupa. Pentru mine albumul incepuse mult mai devreme. La 18 ani (in 1996) cand am compus Speranta. Si Unde Esti?. Dar adevarul despre primul disc Tapinarii a fost ca a fost o joaca dar si un amestec de cantece, refrene si jucarii teatralo-muzicale, texte din ziare si poezii. Cum am zis si mai devreme. O joaca. A fost lansat in toamna lui 2001 in Green Hours, invitat special in concert, Florin Chilian. UN om fata de care ne-am simtit mereu aproape.

1. Intro: un text din national despre noi, despre cum am fost cenzurati si apoi difuzati in noaptea de inviere
2. Sunt fericit: Muzica de film, cu disonanta intentionata sa se potriveasca unei miscari de camera. Piesa lui Covei.
3. Femeia Ideala: probabil trebuia sa aflu de pe atunci ca nu stiu sa fiu amuzant in cantece:)) Oricum, piesa era mai mult decat o gluma, era si o metafora a unor legende urbane despre cum ar trebui sa fie femeia ideala.
4. Tanasisme: oho, primul tanasisme. O piesa scrisa in camera unui prieten. Tin minte ca l-am pus sa noteze ce cantam ca sa nu uit ce improvizam. Cred ca subiectul vorbeste de la sine
5. Cavalerul mesei rotunde. Covei avea refrenul asta si ne-am jucat cu el. M-a pus sa vorbesc doua minyte la microfon. Am vorbit vreo cinci minute si gata piesa.
6. Unde esti: compusa la 18 ani cand era in suferinta dupa o fata, combinata mai tarziu cu videoclipul povestea s-a schimbat si a devenit atipica, cu o grasa si un negru.
7. Esti frumoasa dar te strica fata: o gluma, nimic mai mutl nimci mai putin. Asta cred ca mi-a iesit.
8. Nesimtitul: O piesa ai veche compusa de mine si Ionut Alferaru, i-am schimbat textul si a devenit nesimtitul.
9. Coveisme: chiar imi placea melodia asta atipica, a lui Covei, un fel de vers liber in muzica. Fara chitara. Versuri frumoase. Muzica fara metrica.
10. Speranta: compusa la 18 ani in amintirea acelui craciun insangerat din 1989.
11. Te iubesc dar nu-mi dau seama: Intai a fost titlul, ca imi spunea tot Ionut Alferaru sa facem o melodie de genul te iubesc dar nu-mi dau seama. Titlul a ramas in subconstient, am facut un refren si vreo doua strofe dar nu era destul, asa ca am combinat-o cu o stire din ziarul National. de ce? Uite-asa.
12. Outro: o poezie. Despre ce? Despre ferestrele si zidurile din noi.

Albumul continea urmatorul avertisment: Atentie parinti contine texte pe care unii le pot considera inteligente.

De fapt era mai lung dar n-a mai incaput pe coperta: Acest produs contine metafore si epitete, care pot duce la caderi ale parului si dureri de cap.

Cam atat despre primul disc Tapinarii, Sunt Fericit (2001)
mai incolo, sau maine, sau cand am chef episodul 2, despre Idei Preconcepute.

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights