Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

A aparut Cartile lu Tanase 9

Bine ati venit la Cartile lu tanase, ca putina cultura nu strica, ba chiar s-ar putea sa va treziti gandind. Si nu e rau. Vorbim despre carti, dragii mei, iar azi, despre o nuvela care mie imi place de o sa lesinati citind-o. See what I did there? Ia sa vedem.

Jurnalul lui Adam si al Evei

Mark Twain

Am pus mana la un moment dat pe o carticica de Mark Twain. Cui nu-I place Mark Twain, cu nu i-ar placea stilul acesta de scriitura.

Am pus mana la un moment dat pe o carticica de Mark Twain. Cui nu-I place Mark Twain, cu nu i-ar placea stilul acesta de scriitura. Eu l-as numi Caragiale al americanilor. Sau merg prea departe. Ei, carticica asta se numeste Strainul Misterios. E vechiuta, aparuta prin 1991. E destul de ingalbenita asa ca nu o sa pun o poza cu ea. Carticica asta contine vreo 3 nuvele. Strainul Misterios, Ceasul si Jurnalul lui Adam si al Evei. Ei…aceasta din urma dragii mei este o adevarata savoare. Este o carte pe care trebuie neaparat sa puneti mana. Desi profesorul meu Arie Matache  zicea ca nu exista bibliografii obligatorii. Pai nu exista, dar e pentru sufletul vostru. Cartea imi adduce aminte un pic si de Biblia Hazlie, dar nu. Eu cred ca merge mai departe un pic. De fapt nu trateaza un subiect religios, ci mai degraba social. Sau, cum sa zic, de cuplu, de oameni, de viata. Este de un umor extraordinar, iar la final, de o profunzime absoluta. Este un ras cu o lacrima usoara pe un obraz. Ceva frumos. Photo by Patrick Tomasso on Unsplash

“E toata numai curiozitate, neastampar, viata. Pentru ea, lumea e vraja, miracol, mister, bucurie. Cand gaseste o floare noua, de incantare nu mai poate rosti nici un cuvant. Trebuie sa o mangaie si sa o alinte. O miroase, ii vorbeste si revarsa asupra ei un suvoi de nume tandre. Incep sa-mi dau seama ca e o creatura deosebit de atragatoare – mladioasa, zvelta, delicata, unduioasa, bine facuta, sprintena, gratioasa. Odata se suise pe un bolovan. Era alba ca marmura si scaldata in soare. Cu capul dat pe spate si mana streasina la ochi, privea zborul unei pasari pe cer. A trebuit sa recunosc ca e frumoasa. E mai bine sa traiesti in afara gradinii cu ea, decat inauntru fara ea. La inceput credeam ca vorbeste prea mult. Acum mi-ar parea rau sa-i amuteasca glasul si sa dispara din viata mea. Binecuvantat fie marul care ne-a adus impreuna si m-a invatat sa-i cunosc bunatatea si farmecul  inimii.”

Cartile lu tanase in fiecare luni de la orele 13 pe youtube.com/rockulutanase si in reluare doar audio pe Rockstar radio: tanase.tapinarii.ro.Spor la citit si v-am pupat.

Belfast: Tapinarii Anti Valentine’s Day in Irlanda de Nord

Radio Online: Rockstar Radio revine macar pentru 30 de zile

Jocurile Foamei asta nou. Sau cum a devenit presedinte Snow

Marvel a scos un serial nou cu Maya Lopez si Kingpin

nu uitati de share:

Photo by Patrick Tomasso on Unsplash

Tanase adrian


More Posts for Show: Muzica lu Tanase
Verified by MonsterInsights