Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

A aparut Tanasisme 2

o esmisiune editorial, despre orice.

Va multumesc ca ati dat play si acum vedeti si ascultati emisiunea Tanasisme la Rockstar Radio. O emisiune editorial, despre orice, ce m-a enervate ce m-a bucurat ce m-a facut sa lacrimez sau sa…constientizez. Texte sau mai mult pretext, ganduri sau mai mult randuri. Viata, idei, pamflete, enervari si bucurii.

Ne conectam ca sa ne deconectam sau ne deconectam ca sa ne conectam?

Comunicarea e esentiala. Se spune ca suntem cine suntem doar cand suntem  conectati la alte persone. Si ca depinde de acele persone. Ne definesc conexiunile. Ne defineste comunicarea si felul in care comunicam.  A inceput demult, tare demult, pe vremea cand strigam de pe un deal pe altul. “Uai, vezi ca vini Brontozauru uai, pare infometat”. Si am invatat si sa comunicam inapoi. Si astfel, prin conexiuni, prin munca mai mult sau mai putin comuna si comunicare s-a dezvoltat lumea si societatea. De la pergamente, la prima tipografie, de la codul morse la radio si apoi televiziune. Incercarea, poate de a capta realitatea si de a o transmite mai departe. De a face o conexiune. Cu ceilati si, prin ceilalti, cu noi. Ca asa ne place. Sa o luam pe ocolite. Dar avem nevoie de conexiune. Epoca de aur a radioului a dezvoltat cultura si societatea, a transmis ideile mai departe, muzica s-a facut auzita in fiecare casa. Apoi filme, seriale, emisiuni, toate astea ne-au conectat. Apoi a aparut internetul, ne-a conectat si mai mult. Uneori am impresia ca aici s-a produs un declick. A avut in timp efectul invers. Ne-a conectat ca sa ne deconecteze.  Parca, scrolland fara sens ajungem sa trecem ca rata prin apa prin informatii si viata. Poate de-aia cu eventul in fata sunt uneori intrebat la ce ora am concert si cat costa biletul. Lumea nu mai se opreste in loc, dulcea zabava a cetitului nu mai exista. Acum dam scroll si swipe si nu se lipeste nimic de noi. Si parca am ajuns sa facem asa si in viata. Si am ajuns sa fim atat de deconectati. Pana si muzica, au aparut programe care ne aleg muzica pentru noi in functie de preferinte. Au aparut retele sociale care aleg informatia in locul nostru in functie de ce preferinte cred ca avem. In fucntie de algoritm.

Si toata viata devine un algoritm. Si o sa ne trezim ca aleg altii in locul nostru. Si cu cat ne deconectam mai mult de la noi insine, cu atat ne deconectam de la ceilalti si cu cat ne deconectam de la ceilalti ne deconectam si mai mult de la noi. Si ajungem sa traim intr-un glob de sticla in care altii aleg pentru noi.  Cu tot algoritmul asta si viata asta virtuala in care traim, am ajuns sa ne traim viata dupa algoritm, sa alegem dupa algoritm sa iubim dupa algoritm. Pentru ca…ce? Lipseste componenta umana. Cum ne intoarcem la radacini? NU incepem sa urlam de pe un deal pe altul, ca da matrix-ul eroare si cine stie ce mai urmeaza. Glumeam. Citeam undeva despre epoca de aur a radioului. Si mi s-a facut dor si am pornit cu pasi mici pe calea asta. Sa va reconectez, la mine si la voi si pe mine la voi si pe mine la mine. Si de ce face asta un radio online si nu un algoritm? Pentru ca radioul online are o component a umana, readuce caldura in comunicare. Alege un om, nu un AI in functie de preferinte. Stiu, e mult mai usor sa aleaga altii pentru tine.  Dar tu poti alege. Sa dai play, sa dai click, sa o faci mai greu un pic dar sa te conectezi, la alt om, la alti oameni. Si e mai cald, mai personal, mai uman. MI-a lipsit aceasta conexiune, e mai buna la o bere, dar uneori m-am simtit aproape de voi. Si nu-s robot. Si hai sa nu ne transformam in roboti. Asa ca va astept pe Rockstar Radio. Tanase.tapinarii.ro. Aveti playere sa va puneti si-n cap. Ca stiu ca altfel dati scroll si treceti peste. Dar hai sa ne oprim un pic. Din scrollat din skip la telecomanda, hai sa ne oprim undeva. Si da, merge si o carte. Avem si carti. Da, avem si carti. Hai sa ne conectam unii la altii si implicit la noi insine.

Ati vazut si ascultat (preventiv)emisiunea Tanasisme pe youtube.com/rockulutanase si in reluare pe tanase.tapinarii.ro. Rockstar radio pe tanase.tapinarii.ro 24 de ore din 24. Radio online. N-aveti cum sa nu ascultati. Am avut grija de asta. Just hit play. Si ca sa ne conectam si mai frumos, dati un comentariu, un mesaj pe messenger, un like un share si veniti si cu idei. Hai sa ne conectam. 

Photo by Alrick Gillard on Unsplash

Aveti doua variante pebtru Rockstar Radio

Aplicatia. Pentru Andoid. Instalati, dati search Rockulutanase si Add to Desktop. Si aveti Rockstar Radio 24 de ore din 24

Playerul Rockstar Radio. pentru a functiona intrati intai pe acest link: https://rockulutanase.radio12345.com/

apoi back si va intoarceti aici si dati click si play. Mai sunt n variante de playere. unul este chiar cel cu popup dar dacda iesiti trebuie sa dati iar play.

2023 s-a estompat, traiasca 2024. New year new…year

Star Wars si The Lord of the Rings in top zece personal filme

Eminem si Ozzy Osbourne in top zece personal trupe straine

Povestea Tapinarii in zece discuri si un vinyl

Tanase adrian


More Posts for Show: Dj Tanasisme
Verified by MonsterInsights