Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Cartile lu tanase 11 – “Cineva mai rau decat tine va supravietui” – Nick Fagadar

https://carturesti.ro/carte/cineva-mult-mai-rau-decat-tine-va-supravietui-1020575047

Cartile lu Tanase in fiecare luni de la orele 13.00 pe youtube.com/rockulutanase si in reluare pe Rockstar Radio in Weekend.

Bine ati venit la o noua editie a emisiunii Cartile lu Tanase. Am facut o pauza destul de lunga de la emisiunile video, dar promit ca ma revansez. Am avut multa treaba si m-am axat mai mult pe partea audio a Rockstar Radio. Am mai facut ieri un live cu Rocku lu Tanase. IL gasiti pe youtube.com/rockulutanase. Azi o sa va prezint o carte de poezii. O carte daruita la concertul de la Gradina Urbana alaturi de Luna Amara. Autorul este chiar Nick de la Luna Amara. Nick Fagadar. UN volum de poezii. Hai sa vedem.

Cineva mult mai rau decat tine va supravietui

Nicki Fagadar


NU stiu la el cum a fost, dar la mine a inceoput cu poezia si scrisul. Muzica si chitara le-am descoperit mai tarziu. Nu se pune cand cantam la aprinzatorul electric. Sa trecem peste asta. Ce voiam sa spun? Ca parca vad o legatura aici. Intre ganduri si randuri. Versurile lui Nick le stiti de la Luna Amara, o trupa care a facut poezie in versuri si muzica, care ne-a transmis stari de toate felurile si la fiecare din cantece, o parte din ei, sau parti din ei. Asa ca am luat cu drag volumul in maini si am citit din el. E un pic altfel poezia din cartea asta decat poezia din cantece. E si firesc. E si normal. IN muzica trebuie sa ai o metrica, o melodicitate. IN poezie poti sa iti dai frau liber gandurilor, metaforelor si oricaror figuri de stil. E o libertate si mai mare acolo. Cartea se numeste “Cineva mai rau decat tine va supravietui” si va las pe voi sa descoperiti cum cuvintele brute capata insemnatate acolo undeva intre subconstient si constient. Uneori muzicalitatea nu trebuie sa derive din muzica ci din insemnatatea unui cuvant, intre vaselina si rumegus, intre PInochio si Omul de tinichea. Cred ca prin asta, Nick a mai deschis o fereastra, ca un termopan rabatat, catre el.

Ati vazut si ascultat emisiunea Cartile lu Tanase. Azi am vorbit despre Nick de la Luna Amara si al sau volum de poezii, saptamana viitoare, cine stie? Emisiunea apare in fiecare luni de la orele 13.00 pe youtube.com/rockulutanase si in reluare pe Rockstar Radio in Weekend. VA lass a zaboviti un pic, ca nimic nu se compara cu “Dulcea Zabava a cetitului”.

Photo by Yuri Efremov on Unsplash

Bine ati venit in Narnia. Cartile lu Tanase

Jocuri si supravietuire: Seria “Jocul lui Ender”

Tolkien, Martin, Bruckner, Palahniuk, Asimov printre autorii preferati

Vlad Tepes si Jesus, Michelangelo si Biblioteca din Alexandria

Tanase adrian


More Posts for Show: Cartile lu Tanase
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights