Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

“Suntem dezradacinate” 10 fete care au fugit din calea razboiului.

Autoarea nu povesteste doar traumele prin care au trecut ea si fetele intalnite in taberele de refugiati, ci si teama de adaptare la o noua viata, diferita de tot ceea ce cunosteau.
Suntem dezradacinate

“Suntem dezradacinate”: 10 fete care au fugit din calea razboiului.

Malala Yousafzai este castigatoare a Premiului Nobel pentru Pace

V-ati gandit cum ar fi ca intr-o zi sa lasati in urma viata pe care o cunoasteti? Nu, nu de bunavoie, ci de frica. Frica viscerala ca o sa-ti pierzi viata mult prea devreme si intr-un mod barbar. Si speri ca o sa supravietuiesti in alta parte alaturi de familie, in siguranta.
Malala Yousafzai este castigatoare a Premiului Nobel pentru Pace si una dintre miile de fete care au fugit din calea opresiunii talibanilor.
“Suntem dezradacinate” spune povestea a 10 fete care au fugit din calea razboiului. 10 adolescente care ar fi vrut sa ramana langa familiile lor iubitoare si in casele in care au copilarit.
Pentru ele pacea nu a fost un lucru normal cum este pentru majoritatea. Realitatea lor inseamna violenta, case distruse si vieti curmate. Autoarea nu povesteste doar traumele prin care au trecut ea si fetele intalnite in taberele de refugiati, ci si teama de adaptare la o noua viata, diferita de tot ceea ce cunosteau.
Razboiul e realitate chiar daca nu se intampla in ograda ta. Milioane de barbati, femei si copii sunt martorii razboiului in fiecare zi. Aleg sa fie “dezradacinati” pentru a supravietui, dar asta nu este o alergere.
Malala este un caz fericit. O adolescenta care a supravietuit unui atac taliban si care s-a adaptat noii vieti ajutand si alte fete care ca si ea, au sperat ca se vor intoarce acasa.

CARTILE lui TANASE

Tanase adrian