Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

“The Witcher”– Sa citim cu Geralt din Rivia

Fata de alte fantasy-uri asta parca e cea mai apropiata de lumea fratilor Grimm. MUlte dintre intamplarile din cartiparca sunt desprinse din povesti. Ah si in carti, Geralt vorbeste mai mult :)).
The Witcher

Seria de carti “The Witcher” – Magia si aventura se intalnesc in lumea lui Geralt din Rivia

Seria de carti “The Witcher” scrisa de autorul polonez Andrzej Sapkowski a captivat inimile cititorilor din intreaga lume. Povestea plina de magie, aventura si personaje complexe a facut ca aceasta serie sa devina o adevarata comoara literara.


“The Witcher” se desfasoara intr-un univers fantastic plin de creaturi mitice, magie si intrigi politice. Eroul principal, Geralt din Rivia, este un vanator de monstri, cunoscut sub numele de Witcher. El se lupta cu bestiile si fortele intunecate care ameninta lumea umana. Povestea este plina de rasturnari de situatie, dialoguri inteligente si personaje complexe, ceea ce face ca lectura sa fie captivanta si imersiva.
Unul dintre aspectele cheie ale seriei “The Witcher” este galeria de personaje memorabile. Geralt din Rivia este un erou solitar, dar cu un cod moral strict. Alaturi de el, intalnim o varietate de personaje fascinante, cum ar fi Yennefer din Vengerberg, o vrajitoare puternica cu un trecut misterios, si Ciri, o printesa cu puteri magice extraordinare. Relatiile complexe si evolutia personajelor adauga adancime si emotie in poveste.
Universul bogat si detaliat:
Andrzej Sapkowski a creat un univers bogat si detaliat in seria “The Witcher”. Cititorii sunt introdusi intr-o lume in care regatele se lupta pentru putere, iar creaturile fantastice pandesc in umbre. Fiecare carte dezvaluie noi locatii, culturi si mituri, dand impresia ca aceasta lume este vie si plina de istorie. Descrierile atente si detaliate permit cititorilor sa se simta ca si cum ar calatori alaturi de personaje prin acest univers fascinant.
Tematici profunde si moralitate ambigua:
Seria “The Witcher” exploreaza teme profunde si aduce in discutie dileme morale. Autoarea aduce in prim-plan intrebari despre natura umana, prejudecati si acceptare, precum si despre puterea si consecintele alegerilor noastre. Nu exista personaje complet bune sau rele, ci o paleta complexa de nuante de gri, ceea ce face ca seria sa fie captivanta si provocatoare.
Seria “The Witcher” a castigat popularitate si prin adaptarile sale multimedia. Seria de jocuri video inspirata de carti a fost extrem de apreciata de catre gameri, iar adaptarea serialului TV produs de Netflix a castigat o baza de fani impresionanta. Acestea au contribuit la cresterea notorietatii seriei si a interesului pentru cartile originale.
Concluzie:
Asa cum am mai spus, citisem ca urmatorul sezon urma sa nu respecte cartile, si ata m-a facut curios sa le citesc. Sunt 8 la numar, am citit vreo doua. Imi place. Fata de alte fantasy-uri asta parca e cea mai apropiata de lumea fratilor Grimm. MUlte dintre intamplarire din carti parca sunt desprinse din povesti. Ah si in carti, Geralt vorbeste mai mult :)).

Imagine de Danieloov de la Pixabay

Cartile lu Tanase

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights