Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Povestea Tapinarii in zece discuri si un vinyl

povestea

Povestea noastra de 22 de ani e presarata cu mii de concerte dar si cu o activitate discografica intinsa pe zece albume si un vinyl. iata povestea lor

Povestea primei trilogii

Povestea

Tapinarii – Sunt Fericit

2001

Albumul a fost compus in mare parte chiar inainte ca Tapinarii sa existe. Practic, a existat piesa Sunt Fericit si pe langa ea am strecurat mici glumite gen Te iubesc dar nu-mi dau seama, Coveisme sau Tanasisme, sau chiar Cavalerul mesei Rotunde. in care am vorbit vreo 4 minute,. Dar si piese compuse de mine la 18 ani cum ar fi Speranta si Unde Esti.
Mereu am zis ca asta a fost un album ca o joaca. A fost lansat in 2001 in Green Hours si a fost si nominalizat la Premiile Industriei Muzicale Romanesti.

povestea

Tapinarii – Idei Preconcepute

2002

Primul album compus impreuna a fost lansat in 2002 in Laptaria lui Enache. Piesa de referinta a fost Suturi, dar videoclip am facut la o piesa frumoasa, filosofica, de dragoste si despartire: Sfarsit si Inceput de Lume. Albumul a avut piese controversate cum ar fi Spovedania sau Colind, sau chiar suturi. In mare parte a fost un album protestatar, cu versuri sincere, alternative In acel an am inceput si Turneul Anti Valentine’s Day

povestea

Tapinarii – Utopia

2003

Utopia, lansat in Art Jazz, a marcat prima orchestratie simfonica a trupei, la piesa care si dadea titlul albumului. Videoclip, am facut la Embargo pe Creier, cu Ernest Maftei. Acel echilibru dintre protest/umor si filosofie a fost atins si in acest al treilea album al nostru. Piese ca Sunt Iresponsabil sau masina timpuluisau stire, dar si aer controversat, discutie cu Dumnezeu sau Un om fara ceas. si asa am incheiat prima trilogie

Povestea celei de-a doua trilogii incepe acum.

Ultimul super erou

Tapinarii – Ultimul super erou

2004

Dupa ce am ascultat The Crimson Idol de la W.A.S.P, mi-am dorit foarte mult sa fac si eu o opera…rock sau folk alternativ. Asa am creat o poveste despre un om iubit de femei (Ultimul super erou) care isi gaseste jumatatea si apoi o pierde. Piesele lui Covei Duet, 2 bani si Puiul Paranoic au avut si ele locul lor binemeritat in povestea lui Costin. Asa se numea personajul. Videoclip a avut piesa Pentru Voi in care am scris si cantat despre un baiat care iubeste doua femei. Povestea a fost legata prin ac teva intermezzo instrumentale si recitari interpretate de Florin Piersic Junior.

Un rege fara regat

Tapinarii – Un rege fara regat

2005

Ne-am hotarat in 2005 sa facem doua albume de autor. Primul in 2005, al doilea in 2006. Primul a fost al meu. Un rege Fara regat, tot o opera…folk alternativ, in care mi-am spus povestea vietii de pana in acel moment al vietii Videoclip a avut piesa Pescarus, un videoclip format din poze care acum pot fi considerate istorie. Practic sunt poze din Vama Veche de cand era Vama Veche. A avut piese ca Striga-te-n mine sau Protest dar si o promisiune ca Niciodata ca tine.

coveisme

Tapinarii – Viata de cuplu…e ca mersul pe tricicleta

2006

Ei si asta-i albumul lui Covei. Povestea pe scrurt este si parte a vietii lui. Este si in gluma si in serios. Videoclipul a fost animat de un prieten (Collins) si este la piesa Cugetare. Eeste o piesa de dragoste alternativa. Titlurile pieselor, puse in ordine repreinta un cod. Definitorie ar fi si piesa Tricicleta. Albumul contine si scenete interpretate de noi care spun povestea acestui album. Si aici se incheie a doua trilogie.

Povestea celei de-a treia trilogii

pacate

Tapinarii – 7 Pacate Rascumparate

2008

Albumul asta l-am simtit ca o continuare la Un rege fara regat. A avut 23 de track-uri, dintre care 14 piese compuse integral de mine si 7 scenete scrise de Covei. Din cele 14 piese, 7 le cant singur si 7 sunt cantate impreuna. Este primul album orechestrat integral. Am avut si o colborare frumoasa cu Mihnea Blidariu de la Luna Amara si am avut si doua piese in limba engleza. Am avut doua clipuri, unul la Dumnezeu Trist, montat de mine cu imagini din tinerete din filmul de licenta al lui Covei, din piesa mea de teatru…etc. Al dilea clip a fost la Astept primul vant si a fost montat de Brandusa Raileanu. A continut imagini cu o iarna grea din Bucuresti.

golk alternativ

Tapinarii – 2010 ani de folk alternativ

2010

Am inclus albumul asta in trilogie si pe lista de albume pentru ca, chiar daca este un best off, este un best off orchestrat, are o piesa noua, are colaborari importante cu Florin Chilian, Daniel Iancu, Ovidiu Mihailescu, Marius Matache..etc
S-a muncit ceva la albumul asta dar rezultatul a fost un disc bun, de ascultat la boxe acasa sau in masina. A fost lansat impreuna cu o editie de colectie a Jurnalului National si contine si un ziar cu povestea noastra si pareri ale prietenilor din show biz despre noi. A luat si discul de platina pentru 30.000 de exemplare vandute. A avut si videoclip la piesa noua, numita 2010. Are 24 de track-uri si a marcat implinirea a zece ani de Tapinarii.

Academia catavencu

Tapinarii – Visul Romanesc

2013

Dupa o mica pauza de 3 ani, am lansat cu Academia Catavencu, Visul Romanesc. Un album de zece piese, dar cu colaborari frumoase cu Ada MIlea, Fara Zahar, Cosmin Vaman si Alina Manole. A avut si doua videoclipului. Primul a fost la piesa Singur, cu Horatiu Serb, a fost filmat in Rock N Regie si spune povestea unui autist. Al doilea clip a fost la “The MF song” cu Fara Zahar.

Povestea unei Sageti spre cer si a unui Vinyl

criza de 40

Tapinarii – Sageata spre cer

2019

As putea spune ca asta e albumul de maturitate. Dar nu ne propune sa ne maturizam prea devreme, chiar si dupa Criza de 40. Albumul a fost compus din single-uri lansate pe youtube de la Visul Romanesc si pana atunci. Are multe piese pe care le stiti: Si mai toate au clipuri. Nascut liber (cu Fara Zahar), Noroc, Criza de 40, Copilarie, Spune-mi pe nume, Pui de drac…etc. Mai avem de spus inca multe. Avem deja 3 piese noi pe care le cantam si cand s-or aduna de un album vom scoate si alt disc. Pana atunci, Sageata spre cer ramane cel mai recent album al nostru.

Poveste cu vinyl

fericirea

Tapinarii – Fericirea e un lucru marunt

vinyl 2021

Ei si a venit si momentul mult asteptat. La 20 de ani am lansat un Vinyl cu cele mai bune peise ale noastre. Deci tot un Best Off. Vinyl-ul contine si piesa Folclor care nu aparea pe niciun alt album si avem si o varianta la CRiza de 40 cu Fara Zahar.
Pana la urmatorul disc, avem concerte si youtube. Implinim 22 de ani anul asta si va asteptam joi, 22 iunie in Quantic sa sarbatorim frumos. Bilete mai jos

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights