Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Finlanda, tara care a facut un film bestial

finlanda

Finlanda a intrat in Nato. Acum inteleg un pic frica rusilor fata de asta, vazand filmul Sisu. Pai, un batalion de de-astia si ar fi suficient.

finlanda

Sisu, filmul care minat Box Office-ul

Omul care refuza sa moara.

“Sisu este un concept finlandez descris ca: hotarare stoica , tenacitate a scopului, seriozitate , curaj , rezistenta ,si este considerat de finlandezii insisi pentru a-si exprima caracterul national .
In general, se considera ca nu are un echivalent literal in engleza (tenacitatea si rezistenta sunt aproape aceleasi lucruri. Nu implica neaparat stoicism sau curaj). In psihologia contemporana, sisu se dovedeste ca are atat parti benefice, cat si daunatoare, care pot fi masurate folosind o scala desemnata.” zice Wikipedia.
Practic, asa ar fi aratat un film daca Quentin Tarantino ar fi regizat Rambo.
Am vazut mai multe filme anul asta, dar asta chiar m-a impresionat.
1. Actorul nu scoate un cuvant aproape tot filmul. Abia la final, rosteste cateva cuvinte. Totul este exprimat din fata, ochi, grimase, trairi. Actorie la level 10. Simti si traiesti alaturi de el aceasta stare descrisa de finlandezi ca “Sisu”
2. Felul in care le mobilizeaza pe femeile luate prizoniere de nazisti si le transforma in luptatoare. Faptul ca nazistii le-au legat de tanc in fata ca sa treaca prin terenul minat.
3. Filmul se deruleaza incet intai, ca dupa aceea sa nu ai timp sa-ti mai aprinzi o tigara, sau sa bei o gura de apa.
4. Supravietuirea lui in orice conditii iti aduce aminte de Rambo: first Blood, dar Rambo supravietuieste unor bieti politisti dintr-un satuc.
Pe asta il vaneaza cu tancurile, supravietuieste unui teren minat si spanzuratorii, dar si unui avion picat.
Nu se ineaca in apa, focul nu-l arde…etc.
5. Te gandesti un pic care e scopul lui. Renuntase la razboi, dar pentru bucatile alea de aur pare a face orice. La asta te gandesti inclusiv in final. Dar parca totusi e mai mult.
Film de arta pentru baieti. Ar mai fi o concluzie.
Cert este ca au dat-o bine finlandezii,a u rupt box office-ul in doua cu un film de arta, brutal, filosofic si, de ce nu?, patriotic.

Finlanda a daramat Box-office-ul American

finlanda

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights