Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Tim Robbins este un IT-ist despotic in Silo

tim robbins

Tim Robbins si Rebacca Ferguson joaca in noul serial Silo. Un serial despre o societate distopica, care locuieste intr-un “Silo” sub pamant, de peste 140 de ani. Cei de acum nici nu stiu ce a fost inainte de Silo.

tim robbins

Rebecca Ferguson, un mecanic devenit serif

N-a fost o idee tocmai buna, pentru ei

Bazat pe romanele lui Hugh Howey, care deocamdata pe editura Nemira au stocul epuizat (citeste lumea, bravo), serialul este excelent.
Imaginati-va o lume inchisa. O lume fara carti, fara muzica, fara televizor. E si o lume fara religie, dar asta nu inseamna ca e o lume a cunoasterii. E o lume paradoxala din punctul asta de vedere. Adica, o lume condusa de atei ar trebui sa se indrepte spre cunoastere.
Dimpotriva, asa cum am vazut si in comunism, cunoasterea este interzisa, oprita, cenzurata.
In lumea asta, oamenii nu stiu cum arata o plaja, sau ce sunt stelele, Cartile sunt interzise, la fel si obiectele din era trecuta.
Oamenii care contesta autoritatea sau isi pun intrebari nu au voie sa faca copii.
Da, imaginati-va o societate care pune siguranta inaintea libertatii si cunoasterii. Dar si o lume fara cultura, arta si stiinta.
In urma cu 140 de ani a avut loc o rebeliune in Silo. rebelii voiau doar sa iasa afara. Atunci a fost creat pactul, aceasta lege care mai mult e facuta sa previna o alta rebeliune decat sa protejeze si sa ilumineze oamenii.
Practic, iesi afara ca pedeapsa, daca zici ca vrei afara. Tim Robbins este primarul acestei societati, el este fostul sef de la IT. Rebecca Ferguson este un mecanic foarte talentat si de munca ei depinde viata intregului Siloz. dar e facuta Serif.
Treaba se impute cand incepe sa investigheze, cand gaseste “relicve” interzise, adica o carte si un hard disk. Va aduce a minte de ceva asta? Omul potrivit la locul potrivit.
Sezonul se incheie cu multe intrebari, dar iluzia poate sa fie oriunde. Va las sa vedeti singuri. Serialul e bestial.

Tim Robbins si Rebecca Ferguson

tim robbins

Tanase adrian

Verified by MonsterInsights