Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Bruce Lee, scenariul care a creat un serial despre alt tip de rasism

bruce lee

Bruce Lee a scris un scenariu, atunci cand era in viata. Mai scrisese el unul si rolul i-a fost luat de David Carradine. Nici in asta nu a apucat sa joace. Dar, acum 3 ani, cineva s-a gandit sa preia acest scenariu si sa creeze Warrior, un serial modern care este deja la al treilea sezon

bruce lee

Mark Dacascos vs Andrew Koji

Chinezi in vestul salbatic

“Warrior. Mie mi-a placut serialul asta. Inspirat dintr-un scenariu scris de Bruce Lee pe vremuri acesta spune povestea chinezilor in vestul salbatic. O poveste despre rasism dar in sfarsit dintr-un alt unghi, dintr-o alta perspectiva. Pai nu spunea Einstein ca, indifferent de perspectiva, legile sunt aceleasi? Arte martiale, povesti interesante, atmosfera de western dar parca si un pic de Peaky Blinders , dar chinezi. Ca tot veni vorba, dupa emisiune ma asez si eu linistit sa vad ultimul episod din sezonul 2 la acest…Warrior”
Asta scriam acum vreo doi ani despre primul sezon din Warrior.
Imi mentin parerea. scenariul si perspectiva sunt interesante, actorii sunt buni si, din acest sezon s-a alaturat si Mark Dacascos, pe care il stiti din Fratia Lupilor si serialul The Crow.
Deci e in familie cumva. Peaky Blinders cu chinezi, dar care arata si felul in care rasismul nu e numai despre persoanele de culoare.
Chinezii au construit calea ferata in america dar s-au confruntat in perioada aceea si cu mult rasism, mai ales din partea Politiei. Nici femeile n-o duceau prea bine. Chinezii si-au construit lumea lor acolo, in San Francisco si s-au luptat intre ei pentru teritoriu si suprematie.
Eroul principal este tot jumatate alb, ca Bruce Lee. Intrigi, violenta, sex, introspectie, serialul cam are de toate, este foarte bine filmat si jucat si actiunea te tine in priza.
De data asta este vorba despre bani falsi si despre secret service dar si despre razboiul dintre ei.
Este vorba si despre linia ferata, goana dupa pamant si despre cum femeile erau marginalizate si folosite. Ah si multa multa bataie. Kung Fu de calitate. Nu uitati, 2 sezoane si 4 episoade au aparut deja. Enjoy.

Bruce Lee nu doar s-a batut bine

bruce lee

Tanase adrian

Verified by MonsterInsights