Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

“The Last Kingdom”, seria de carti ce s-a oprit la 7 in limba Romana

the last kingdom

“The Last Kingdom” e un serial de succes pe Netflix, dar el este inspirat dintr-o serie de carti scrise de Bernard Cornwell. Am inceput sa citesc seria cartilor acum ceva vreme, dar nu am reusit sa cumpar decat primele 7 volume. Pentru ca restul nu se mai gasesc pe stoc de vreo doi ani. Ceea ce e de neinteles, pentru ca, chiar daca serialul s-a incheiat, poate mai sunt oameni care vor sa citeasca continuarea povestii.

Mai este pe stoc ultima carte din serie, dar de la 7 si pana la 12…e gol. Nu poti sa le citesti asa. Mai ales ca serialul s-a incheiat cu un film care a scurtat mult din poveste. Si mai ales ca seria cartilor este zece clase peste serial, si serialul e bun, tata. Pana la urma probabil o sa iau restul de carti in engleza, dar preferam sa fie toata colectia la un loc, nu disparata. Acesta este si un demers. Daca are cineva carrtile 8, 9 10 si 11 in limba romana, sunt dispus sa le cumpar. Si daca editura LITERA citeste, scoateti, nene si restul cartilor din nou, pentru astia profani de au prins mai tarziu.

The Last Kingdom

The last kingdom

Uhtred son of Bernard

carti mai bune chiar decat serialul

Uhtred a existat. Ca personaj istoric. Dar a trait multi ani dupa evenimentele din carte. El ar fi chiar un stramos al autorului, dar Uhtred cel adevarat nu are legatura decat cu cetatea Bebbanburg, azi Bamburgh. Autorul s-a folosit de nume si cetate ca sa construiasca un cu totul alt personaj. Personajul din carte este folosit ca un liant, pentru a povesti istoria angliei, usor romantata. O parte din istoria angliei. Practic, formarea ei din 4 regate razlete. Unele personaje si intamplari din carti nu sunt reale sau sunt romantate pentru a da culoare. Fiecare carte se incheie cu referirile reale din istorie. Multe parti din carte nu se regasesc in serial sau sunt prezentate altfel. Spre exemplu, cand Uhtred e deja un mare razboinic in serial, in carte e deabia un pusti care inca nu stie sa stea in zidul de scuturi.
IMi plac referirile la religie si diferentele dintre zeii Danezilor si Dumnezeul crestin, imi plac descrierile bataliilor, laudate chiar si de catre George R.R. Martin. Daca vreti sa cunoasteti istoria reala, puteti sa le cititi sau nu. Dar daca vreti sa simtiti istoria, va recomand sa le cititi!

Uhtred son of Uhtred

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights