Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

William Shakespeare ar fi fost un adevarat biker in Mayans M.C.

William Shakespeare

William Shakespeare este un adevarat model de urmat pentru Kurt Sutter dar si pentru Elgin James, creatorii serialului Mayans M.C. Acesta este un spin-off dupa Sons of Anarchy. El continua povestea de dupa moartea lui Jax Teller din perspectiva clubului rival de motociclisti, Mayans M.C. Serialul a ajuns la final si un al saselea sezon nu va mai fi facut. Probabil vor mai fi spin-off-uri cu povestea cluburilor, o promisiune a lui Kurt Sutter fiind un serial despre “First 9”, adica cei care au creat clubul Sons of Anarchy pe vremuri, respectiv tatal lui Jax.

william Shakespeare

 “Cry ‘Havoc!’, and let slip the dogs of war.”

Marcus Antonius in Actul 3, Scena 1 din Julius Caesar  de William Shakespeare

Sons of anarchy este un serial desfaurat intre 2008 si 2014. El a fost creat de Kurt Sutter, sotul actritei Katey Sagal. Adica Peggy Bundy din Married with Children pentru noi astia mai trecuti prin viata. Bineinteles ca joaca si ea un rol de milfa bikerita si mama personajului central.
Povestea in sine este tot parca scrisa de William Shakespeare. De data ata inspiratia este Hamlet.
Jackson ‘Jax’ Teller, jucat de
Charlie Hunnam
incearca sa fie si un tata de familie dar si vicepresedintele unui club de moto care se ocupa cu traficul de arme. El descopera intre timp ce descoperise si Hamlet in piesa cu acelasi nume.
Tatal vitreg si mama lui i-au ucis tatal.
Serialul a avut 7 sezoane si s-a incheiat tot intr-un mod extrem de Shakespeare-ian. Probabil unul dintre cele mai bune finaluri de serial, ever.
Mayans MC e povestea lui Ezekiel ‘EZ’ Reyes, proaspat iesit din inchisoare si drumul lui spre glorie de la simplu prospect la presedintele clubului.
El si cu fratele lui sunt fiii unui fost soldat mexican care a avut si el legaturi cu cartelul Galindo.
Un trecut care cumva are legatura si cu Sons of Anarchy. Mama lor a fost ucisa de Happy, un personal central din SOA. Mai apare si katey Sagal la un moment dat in puscarie cand se dusese sa-l vizeteze pe Jax. Mai apare si Chibs. Iar, in penultimul episod din Mayans, isi face aparitia si Wendy, prima sotie a lui Jax.

William Shakespeare a scris povesti care nu mor nici dupa 500 de ani

O alta legatura ar fi ca Mayans intra iar in razboi cu cei de la Sons, razboi finalizat in ultimul episod. Alte legaturi ar fi Marcus Alvarez si Lincoln ‘Linc’ Potter, ultimul avand parca ultimul cuvant de spus si functionand ca un liant. Nu va mai spun despre final decat ca nu e intamplator citatul din titlul de mai sus. In rest este o poveste din alta perspectiva, din perspectiva mexicana. Daca Jax era printul, EZ este regele. Dar toate pacatele se platesc iar scopul nu scuza mijloacele.

Tanase adrian