Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Star Wars si The Lord of the Rings in top zece personal filme

star wars

Star Wars, Braveheart, The Lord of the Rings, The Dark Knight, Inception, Eternal sunshine of the spotless mind, American History X, Kindergarten cop, Seria Matrix si Marvel cinematic Universe. Cam astea ar fi primele zece filme. Ca de obicei am vazut mii de filme si mi-au placut sute de filme, dar asa daca stau sa ma gandesc in momentul asta, astea ar fi in top zece. Ordinea e aleatorie.

star wars

“Life is too short to be pissed of all the time”

unul dintre cele mai bune filme din lume

American History X. Filmul porneste de la o premisa rasista dar este mai mult decat atat. E un film care te pune pe ganduri, montat genial si jucat cum nu prea s-a mai vazut. Filmul contine si una dintre cele mai violente scene vazute vreodata pe ecran, chiar daca de fapt nu arata nimic. Dar sugereaza. Edward Norton joaca probabil cel mai bun rol din cariera lui, iar finalul iti da fiori pe sira spinarii. Violenta naste violenta, ura naste ura. Si, da, viata e prea scurta sa fii suparat tot timpul.

mel gibson

“Your heart is free, have the courage to follow it”

BraveHeart

Daca acesta ar fi fost un top adevarat, asta e filmul pe care l-as pune fara tagada pe locul intai. Oricand.
Inspirat mai mult din legende decat din istorie, chiar criticat pentru unele aspecte istorice neadevarate. Dar filmul este genial. Atentia la detalii, la simboluri, regia aproape impecabila, jocul actoricesc al lui Mel Gibson, dialogurile, costumele si machiajul. Este un film complet, V-as putea recita replicile cap coada de la inceput pana la sfarsit. Cand a facut Scotia referendum nu m-am gandit decat la asta: “Wallace, Wallace”!

batman

“It’s not who i am on the inside, it’s what i do that defines me”

seria The Dark Knight

Trilogia The Dark Knight a lui Nolan a fost este si va fi o capodopera. Inceputa cu Batman Begins, continuata cu The Dark Knight si finalizata cu The Dark Knight Rises, seria de 3 filme are tot ce ii trebuie. Este o serie profunda, gritty, iar joker-ul lui Heath Ledger este mai bun chiar decar acela al lui Jack Nicholson. Chiar daca pentru mine Batman este Michael Keaton, Christian Bale are un loc doi binemeritat si completeaza distributia de exceptie a filmului intr-un mod onorabil.

eternal sunshine of the spotless mind

“Constantly talking isn’t necessarily communicating.”

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Of cate s-ar putea spune despre filmul asta si cate lucruri s-ar putea invata. dar le-am uita oricum pe toate asa ca ce sens are. Poate tot ce trebuie sa facem sau sa spunem este: OK, cum a zis si Joel la finalul filmului. Premisa este una filosofica. Ne putem sterge memoria, sau memoriile de care vrem sa scapam atunci cand suferim? Oare ramane ceva? Exista oare destin? Putem oare sa stergem pe cineva din mintea si sufletul nostru ca atunci cand stergi cu buretele un vas murdar? Importanta e intrebarea, nu raspunsul. Ca in Filosofie. Un film fabulos.

Inception

“Dreams Feel Real While We’re In Them. It’s Only When We Wake Up That We Realize Something Was Actually Strange.

Inception

Da, stiu, iar Christopher Nolan. Filmul asta te face sa ajungi sa-ti fie frica de vise. Si te trezesti uneori dimineata dupa ce ai avut un vis intr-un vis intr-un vis din care nu ai inteles nimic. Daca tot vorbim de Nolan, a fost bun si The prestige si Memento si Interstellar. Dar nu le pot pune pe toate aici. si Inception e Inception. Now, Blink!

arnold

“Look, you’ve got to treat this like any other police situation. You walk into it showing fear, you’re dead. And those kids know you’re scared”

Kindergarten Cop

Comedioara asta sensibila cu Arnold Schwarzenegger ma loveste de fiecare data fix unde trebuie. Pica bine la suflet. E ca o inghetata rece intr-o zi torida, O explozie de sentimente si glume care au ramas in istorie. Fix ca un film care trebuie vazut si revazut pana nu-l mai scoti din suflet.

star wars

All We Have to Decide Is What to Do with the Time That Is Given to Us.

Lord of the Rings

Am descoperit Lord of The Rings prin 2002 cred. Eram la mare si am mers la film in mangalia. Apoi am primit cadou de ziua mea cartile. Apoi am citit si Povesti neterminate si Silmarillion si Hobbit-ul si din nou Lord of the Rings in engleza. Mi-a placut si trilogia “The Hobbit” si nu mi-a displacut nici noul serial Rings of Power. Peter Jackson este cel care a stiut exact cum sa aduca pe ecran acest univers vast creat de domnul profesor Tolkien. Oricand m-as uita cu placere la variantele extended ale celor doua trilogii. Si le-as vedea pe toate in aceeasi noapte. Cam atat de mult iubesc Pamantul de Mijloc.

star wars

The truth is… I am Iron Man

Marvel Cinematic Universe

Asa a inceput toata nebunia asta MCU. Cu Iron Man. Are mai multe etape. Prima s-a incheiat cu Avengers, iar a doua cu Avengers: Endgame, pana acum cel mai bun din toata seria. Etapa a patra include si seriale chiar misto realizate si se numeste The Multiverse Saga. Le-am vazut pe toate la cinema si cum apare unul cum ma duc si ma uit si la toate serialele. Nu tin partea Marvel in fata DCEU, dar sunt mult mai misto. Always. Desi ma uit si la filmele DCEU.
Se va continua cu The Marvels (2023),[31] Deadpool 3 (2024), Captain America: Brave New World (2024), Thunderbolts (2024), si Blade (2025). Partea a sasea incepe cu Fantastic Four (2025), si va concluziona cu  Avengers: The Kang Dynasty (2026) si Avengers: Secret Wars (2027). Asta in cazul in care le-ati vazut pe restul.
Deci avem la ce sa ne uitam anii astia.
Avengers…assemble

neo

“You take the blue pill… the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill… you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes”

Seria Matrix

Da, toate din trilogie. Si Reloaded si Revolutions. Dar nu si asta ultimul. Desi s-a dorit a fi o concluzie, o concluzie de care aveam nevoie, parca totusi concluzia logica fusese in revolutions. Si asta pentru Matrix nu e o serie despre tehnologie, nu e o serie despre roboti. Matrix este o serie despre gnosticism, despre mistica, despre credinta si religie, despre un Isus modern si gnostic. Povestea in sine este doar un vesmant pentru ideile gnostice si filosofice din text. Poate o sa ma mai uit o data la ultimul dar parca nu mai are nicio legatira cu ce s-a dorit a fi Matrix. Dar primele trei, oricand. Neo, i believe!

Star Wars

star wars

“I find your lack of faith disturbing”

Star Wars

Ca tot vorbeam de religie, iata religie. Si ar fi o religie buna. Trebuie doar sa te decizi, dark side sau jedi side? Inceputa prin 1977 franciza asta cucereste in continuare milioane de oameni din intreaga lume. Nu, nu e Star Trek, e Star Wars. MI-au placut toate cele 3 trilogii si restul filmelor si serialelor aparute. si o sa mai tot apara. Ca film cel mai mult mi-a placut Revenge of the Sith si ca serial: The Mandalorian, dar si Kenobi. This is the way. Asa ca “trust the force” si succes la vizionare.

Star Wars si Lord of the rings, religia mea. Si Matrix.

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights