Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Isus sau Antihristul? The Chosen one, un serial mexican.

isus

Isus la 12 ani? Sau e cumva celallalt? Bazat pe o seie de comics-uri de Mark Millar, intitulat American Jesus, serialul The Chosen One are multe ingrediente misto. Serialul este mexican, ne aduce aminte de Stranger Things, are multe metafore si introspectii filosofice, suspans, violenta si mister.

isus

“Your father has many names”

El Elegido

Cred ca multi si-au imaginat macar o data cum ar fi daca Isus s-ar intoarce. Cum ar fi privit de noua societate? NU foarte diferit de cum era privit si pe vremea aia. Daca atunci l-au crucificat, in ziua de azi l-ar baga intr-un spital de nebuni. Cu concursul preotimii. Pentru ca le-ar strica niste ploi.
Si daca ar veni, ar fi el sau celalalt? Cum am face noi diferenta? Ce e miracol si ce e magie?
Un lucru e cert, invataturile lui ar trebui sa se potriveasca fiecarui sitem de credinta. Ceea ce e imposibil. Pentru ca religia a fost inventata de om. Dar ce face omul care a inventat o credinta cand se trezeste cu obiectul credintei lui fata in fata si acesta nu corespunde cu sistemul lui de gandire si simtire? Eu cred ca s-ar isca un urias razboi ideologic, religios.
Dezbaterile ar fi mult mai aprinse in spatiul public. Ar fi si idolatrizat si negat. Oamenii s-ar omori intre ei in numele iubirii.
Si ce ne facem daca este celalalt si tocmai asta voia?
Sau ce ne facem daca chiar este Isus si nu stim noi sa ne iubim intre noi?
Serialul The Chosen One, inspirat din American Jesus de Mark Millar a mutat actiunea in Mexic, o zona cu o spiritualitate aparte.
In care credintele vechi se intrepatrund cu un crestinism superstitios.
Jodi este un adolescent care incepe sa manifeste puteri mult peste perceptia umana. Este transformat in a doua venire dar si in sarlatan, si in inger si in demon. Si peste toate astea, violenta specific umana

Isus sau celalalt?

Primul sezon are 6 episoade. Se desfaroasa ba incet ba rapid, Ba cu prea mult timp de instrospectie, ba cu momente care se desfasoara atat de repede incat derulezi un pic inapoi. Are un stil si o atmosfera foarte interesante, datorita limbii, locului, personajelor…etc. Si un pic de Stranger Things, multumita copiilor discipoli si prieteni. Va las sa descoperiti misterul originii lui Jodi si sa aflati daca e Isus sau celalalt. Si sa asteptati apoi cu nerabdare sezonul 2.

Tanase adrian

Verified by MonsterInsights