Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Romanii au avut o femeie puternica. Livia Drusilla

romanii

Romanii, stramosii nostri, au avut Cezari, Principi, Imparati, Consuli, puternici. Dar nici femeile nu se lasau mai prejos si trageau sforile politicii, tragand astfel sforile acestor barbati puternici. Domina spune povestea Liviei Drusilla, sotia lui Octavian Augustus. A tras toate sforile posibile si a reusit sa-si aduca propriul fiu pe tronul Romei. Tiberius a devenit, astfel, primul imparat de facto al Romei Antice. Livia a fost chiar zeificata de unul dintre nepotii ei.

romanii

“Your wife is the cleverest man in Rome”

Domina

“Si acum istoria.  Cand am vazut Rome, serialul meu preferat, am descoperit-o in sezonul doi pe Livia Drusilla, sotia lui Octavian Augustus. Parca nu atat de bine conturata pentru ce a reprezentat. Vorbim de o femeie care a devenit atat de puternica incat a fost zeificata in final. Dar pana acolo va las sa-I descoperiti povestea in Domina. UN serial care se apropie mult de Rome, poate pe alocuri il depaseste. Mai bine conturat personajul aici si povestea este tratata mai in profunzime. Octavian parca…lasat un pic in umbra fata de Rome. Dar e o bucurie si…cine stie…mai invatam cate ceva. Din Istorie.” Asta scriam acum un an si ceva despre acest serial
Romanii au avut tipul lor de politica. Se baza mai mult pe coruptie crima, casatorie, paine si circ. POvestea din domina e destul de complexa, asa cum a fost si istoria. Luptele pentru putere intre cei “adoptati” de Octavian au fost si brutale dar si cu foarte multe secrete si dedesubturi. La care LIvia era sefa sefilor si, da, cea mai inteligenta minte din Roma in acel moment. Si nici Octavian nu era chiar prostanac. Dimpotriva. Livia isi jurase ca va restaura republica. A reusit sa puna un alt imparat pe tronul Romei. Serialul nu a ajuns pana acolo, dar e de urmarit pentru a vedea de ce am avut un Nero sau un Caligula.

Romanii vs Livia

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights