Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Politia Navajo investigheaza crime minore sau nu in Dark Winds

politia

Politia rezervatiei Navajo are autoritate deplina asupra crimelor care se produc in rezervatie. In Afara delictelor federale. Serialul Dark Winds, produs de Robert Redford si George R.R. Martin, reactualizeaza o miniserie tv dar si seria de romane Leaphorn & Chee de Tony Hillerman. Chee este un agent FBI trimis sub acoperire in rezervatie, ca politist Navajo. El este subalternul lui Joe Leaphorn, locotenent. Impreuna cu  Bernadette Manuelito investigheaza crime care se petrec pe teritoriul rezervatiei.  Anul de gratie e 1971.

politia

There is no behind, Joe. There’s only through. There’s only grief. And we’re going through it together. Not in the same way. But together.

Dark Winds

In sezonul al doilea din Dark Winds, Chee s-a retras si din Politia Navajo si din FBI si s-a facut detectiv particular. Joe Leaphorn investigheaza alaturi de Bernadette o serie de crime, aparent intamplatoare. Toate facute de un “om blond”. Pana descopera ca acesta este legat de uciderea fiului sau.
Investigatia ajunge la o conspiratie mai mica. De fapt trebuia sa fie un accident, ca sa ascunda un proiect minier.
Un subiect important mai este si castrarea chimica a femeilor Navajo, pentru a nu mai exista copii Navajo.
Serialul are tonul lui, dat si de felul in care este regizat acest serial, dar si de tonul pe care il dau amerindienii. calmi, intelepti, dar razbunatori.
Personajele sunt foarte bine conturate si ne aduce aminte ca si Indian lives matter. Pai, nu?
Si ne amintesc, daca mai era cazul, crimele pe care guvernele, de la debarcarea lui Columb si pana destul de curand, le-au comis impotriva populatiei originale si originare a Americii. E un serial de vazut, de gandit, de simtit, de pus intrebari filosofice sau nu. Este un serial produs de George R.R. Martin, care mai bine termina de scris Winds of Winter, chiar daca e un serial bun.

Politia Navajo in actiune

Tanase adrian

Verified by MonsterInsights