Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Thor, Odin, Loki si Gigantii se lupta intr-un mic sat Norvegian

thor

Thor, Odin, Loki, Freya. Cum ar fi daca ar aparea intr-un mic sat din Norvegia si s-ar lupta pentru suprematie. Cu magie sau mijloace moderne. E un vis, e o metafora sau e pe bune? Asta vom afla in sezonul al doilea din Ragnarok, un serial Norvegian, in limba nordica, cu actori nordici. Arta si actiune. Filosofie, psihologie sau realitate?

thor

The Norse gods represented law and order, and the giants chaos. The Viking world was simple. Gods killing giants was not seen as evil, but rather a necessity to keep the world in balance. Because if the forces of chaos grew too strong, the world would end.

RAGNAROK

“Nici nu stii cum s-o iei, ca metafora, ca mitologie, ca actiune in sine….vorbesc despre Ragnarok, un serial Norvegian cu actori Norvegieni si in limba Nordica. Eterna batalie dintre giganti si zei. Cumva dintre tehnologie si natura, pentru ca gigantii detin o mare companie care polueaza apa. Si uite asa ii avem si pe Loki si pe Thor si pe Odin si eterna lor batalie. Este sezonul al doilea deja si se termina cam in coada de par, ca orice batalie intre zei. IL recomand, dublat sau subtitrat dar chiar merita, chiar e foarte bine facut si ca poveste si ca …tot”
Asta scriam despre Ragnarok acum ceva timp. Si nu ma dezic. Desi…dar va las pe voi sa descoperiti singuri finalul care da totul peste cap la sfarsit. Cea mai proasta idee pe care un scenarist o poate avea este sa zica ca a fost un vis, sau ca sunt toti morti si ca nimic nu e real. Dar o lasam ca e o metafora, intre natura si tehnologie, intre haos si ordine, intre orgoliu si aroganta si iubire. Sau intre putere si simplitate. Dar, da, e de vazut. Si totul se petrece in lumea moderna, dar serialul este absolut european. Si sparge tiparele Hollywoodiene sau Netflixiene

Thor in lumea moderna

Tanase adrian