Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Grecia vizitata de gasca din My Big Fat Greek wedding 3

grecia

Grecia a fost subiectul “de la distanta” din primele doua parti ale seriei de filme: My Big Fat Greek wedding“. Iata ca in partea a treia vedem si tara de unde au emigrat protagonistii primelor doua parti. Si nu dezamageste, bineinteles. Este comedie si nu este. Este o comedie bazata mai mult pe diferentele culturale. Aceasta Este sensibila pentru ca arata ca nu suntem chiar atat de diferiti. Un film relaxant, amuzant dar si emotionant.

grecia

Women want us to listen because they have lots to teach us. But then you get married, and they try to strangle you in your sleep.

My Big Fat Greek Wedding 3

Multe par a se fi intamplat de la sfarsitul cele de-a doua parti. Tatal lui Toula a murit si ea a promis ca va pleca in Grecia sa-i gaseasca prietenii din copilarie si sa le dea jurnalul scris de acesta. Fratele, Nick, a furat urna cu cenusa tatalui si vrea sa faca din aceasta un maslin, depunand-o la cel mai vechi copac. Si uite asa pleaca ei in Grecia. Toula cu sotul cu care a reusit sa se casatoreasca (subiectul primelor doua parti), cu fata lor care are probleme la scoala. Li se alatura Aristotle, un peretendent la mana fiicei, si cele doua matusi.
Comedia este presarata cu foarte multe momente comice, bazate pe diferentele culturale. Acestea par uneori exagerate si parca se refera la toate popoarele balcanice. De-aia probabil ca si noi, ca romani, ne regasim in multe secvente din filmul asta.
Dar si in multe dintre sentimente. Cam asa suntem. Influentele nu le putem nega. Ca suntem vecini cu totii.
Pana la urma arata si ce se intampla cu o tara din care pleaca multi si emigreaza. Sate pustii, cu sase oameni, care nu pot munci atat cat o pot face daca ar fi mai multi.
Pana la urma planul primaritei reuseste. Pun mana la mana si reusesc sa rezolve cateva dintre probleme. Iar iubirea trece apoi peste granite si diferente culturale. Cam atat.

Grecia asa cum nu ati vazut-o?

Tanase adrian