Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

AI este buna in noul film “The Creator”

AI

AI, sau Artificial intelligence , este un subiect tot mai dezbatut in media sau pe la colturi. Este subiectul atat de actual si datorita grevei de la Hollywood a scenaristilor. Filmul “The Creator” pune problema un pic altfel. Dupa ce, zeci de ani, robotii au fost aia rai in filme precum “Terminator” sau “Matrix” si multe multe altele, aici, lupul cel rau este chiar omenirea. Si nu toata lumea, chiar “Americanii-s de vina” de data asta. Prin online sunt si alte discutii, si anume ca filmul pare scris chiar de inteligenta artificiala. E usor discutabil. Intr-adevar, pare mai degraba un colaj din mai multe filme. dar totusi are o profunzime care ar putea sa lipseasca unei minti programate.

AI

“Then We’re the same. We can’t go to heaven, beacause you’re not good. And I’m Not a person.”

The Creator

Omenirea a creat AI si a introdus-o in toate aspectele vietii. Dintr-o eroare de cod, inteligenta artificiala detoneaza o bomba in…Los Angeles parca. Si Americanii se pun sa-i extermine. Robotii sunt inca sustinuti intr-o tara imaginara numita Noua Asie. Protagonistul principal intra sub acoperire acolo sa-l gaseasca pe cel caruia i se spune “Creatorul”. dar se indragosteste si urmeaza sa aiba si un copil. Cand Americanii ataca brutal. Si ii ucid si sotia. Apoi “joshua” se face gunoier.
Pana il contacteaza un general si un colonel ca sa gaseasca acelasi “Creator” spunandu-i ca sotia lui e in viata. Si ca AI a dezvoltat o arma suprema impotriva omenirii care trebuie distrusa. Nu mica a fost surpriza sa vada ca arma era un copil. Si nu era o arma. Era o arma care distrugea toate armele. Filmul pare intr-adevar un colaj din: Star Wars, Independence Day, Matrix, Blade Runner. dar sincer nu cred ca a fost scris de AI. Sincer, n-am mai vazut demult un film atat de bun. Are o profunzime, finalul e atipic, are sensibilitate, actiune si e jucat bine. Si schimba perspectiva. E de vazut.

AI: Amintirile si experientele ne fac ceea ce suntem?

Tanase adrian