Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Science Fiction vechi, reinnoit si readaptat vremurilor

science fiction

Science fiction-ul sau literatura de anticipatie a fost o mare pasiune a adolescentei mele. Banii de alocatie se duceau fix pe colectia Nautilus de la editura Nemira. MI-a placut mai mult Fundatia decat Dune. Cumva pe vremea aia Dune si Fundatia erau ca Roxettistii cu Depesharii, sau invers. Am avut candva toate romanele din serie. Dar doua probabil le-am imprumutat si nu au mai aparut in biblioteca mea. Dar le-am citit pe toate. In afara de Fundatia Renascuta. Asa ca am fost foarte entuziasmat atunci cand am vazut ca pot sa vad un serial pe tema asta.

science fiction

Enter Title

Si am vazut primul sezon si mi-a placut. Desi au schimbat mult din carti. Spre exemplu Gaal Dornick si Salvor Hardin au devenit femei de culoare desi erau barbati. Si au introdus un lineage bazat pe clone ale imparatului Cleon.
Trei clone aflate la varste diferite. Hai ca asta poate i-ar fi placut si lui Asimov. IN rest mi-a placut. Nu cred ce am citit intr-o alta cronica de pe net despre asta. Ca e asemanator cu Star Wars. Cine zice asta nu a inteles nimic din Star Wars. Nu e Star Wars si nu e Star Trek.
E Fundatia lui Asimov. Si e normal sa nu mai semene ca atmosfera cu niste carti scrise prin anii 50. Nu ai cum. Azi avem alte tehnologii care sa exprime ce nu putea fi exprimat sau imaginat in 1951. Science fiction-ul evolueaza si face pui. Si puii pot sa nu mai semene cu mama sau cu tata. Dar tot science fiction e.
Pentru cine nu a citit Fundatia, seria este despre psihoistorie. O stiinta care poate sa prevada viitorul. Asa ca Hari Seldon creeaza doua fundatii in fiecare capat al galaxiei. Una cu oameni de stiinta, alta cu telepati. Si la fiecare criza Seldon apare ca o holograma si le spune ce sa faca. Apoi apare o criza care nu a fost prevazuta si…va las sa cititi si voi ca e frumos sa citesti.

Science Fiction de anii 50 in 2023

Primul sezon trateaza prima criza Seldon, iar al doilea pe a doua si putin din a treia. E bine facut totusi, orice ar zice oricine, desi devine mult prea alambicat la un moment dat si nu ca in carti. Atentie, nu uitati ca actiunea se petrece in 600 de ani. De-asta si e aiurea sa le amestece asa pe Gaal si Salvor chiar si dupa ce au devenit femei. Cam atat. Va las sa vedeti si sa va formati parerea singuri. Sau singure. dar ar fi bine, totusi, sa cititi cartile inainte.

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights