Tanasisme

concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Leonardo DiCaprio, prostanac folosit in Killers of The FlowerMoon

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio si Robert de Niro, joaca alaturi de Lily Gladstone in noul film al lui Martin Scorseze. Killers of The FlowerMoon.. Sau, cum a fost tradus in Romana: Crimele din Osage County. “Killers of the Flower Moon” este titlul unei carti de non-fictiune scrisa de David Grann, publicata in 2017. Cartea exploreaza o serie de crime asupra americanilor nativi Osage in inceputul secolului al XX-lea. Un caz care a devenit cunoscut sub numele de Osage Indian murder investigation.

leonardo dicaprio

“This supposed to be a suicide, you dumb bell. You didn’t tell him to leave the gun ?”

Killers of the Flower Moon

Natiunea Amerindiana Osage din Oklahoma devenise incredibil de bogata datorita rezervelor de petrol descoperite pe pamantul lor. Pe masura ce acestia deveneau unii dintre cei mai bogati indivizi pe cap de locuitor din lume, s-au produs o serie de morti misterioase in comunitate. Aceste decese au determinat FBI-ul recent infiintat, sub conducerea lui J. Edgar Hoover, sa investigheze.
Investigatia a dezvaluit o conspiratie pentru a frauda oamenii Osage de averile lor in petrol. Multi indieni Osage au fost ucisi. Adesea prin otravire, in scopul de a le mosteni drepturile de exploatare (o parte din drepturile minerale ale tribului). Cazul a scos la iveala o retea de coruptie, lacomie si rasism.
Povestea este atat o relatare istorica a unui capitol intunecat din istoria americana, cat si o narativa captivanta despre crima adevarata. In 2020, regizorul Martin Scorsese a adaptat cartea si asa a aparut “Killers of the Flower Moon”, cu Leonardo DiCaprio si Robert De Niro in rolurile principale.
Investigatia a fost unul dintre primele cazuri majore luate in considerare de catre Federal Bureau of Investigation (FBI) recent infiintat sub conducerea lui J. Edgar Hoover. FBI a lucrat alaturi de autoritatile locale pentru a descoperi conspiratia. Colonisti albi se casatoreau cu fete din familiile Osage. Apoi isi omorau sistematic sotiile si rudele acestora pentru a obtine controlul asupra terenurilor bogate in petrol.
Multi indivizi au fost implicati in crime, inclusiv medicii si autoritatile locale. Intinderea socanta a crimelor a evidentiat exploatarea sistemica si discriminarea cu care se confruntau comunitatile amerindiene in acea perioada.

Leonardo DiCaprio exploatat, ingenuu sau egoist?

Si am ajuns si la film. Nu are rost sa spunem prea multe. Pentru ca e un film de Martin Scorseze. Adica o opera de arta. Filmul, chiar daca este foarte lung, parca nici nu simti. Stai cu gura cascata la jocul incredibil de bun al lui Leo si Robert de Niro.. Dar si al actritei Lily Gladstone in rolul sotiei. In afara de povestea cutremuratoare care vorbeste de natura umana, sau de natura umana a omului alb de atunci. Sincer, chiar cred ca Ernest Burkhart, personajul lui DiCaprio, si-a iubit sotia.

Era doar cam prostanac si usor de manipulat. Manipulat de unchiul lui, William Hale, aka Robert De Niro. Doar ca te prinzi pe la mijloc ca acesta e cam prostanac si cam sarac cu duhul, cum se spune. Un film minunat de bun pe care vi-l recomand cu toata caldura. Ah, si inca un aspect interesant. Este incredibil cums e adaptasera indienii la viata omului alb dupa ce dadusera de bani. Incepand cu obiceiuri, haine, felul in care se purtau dar si faptul ca aproape toti se ingrasasera.

Tanase adrian

Verified by MonsterInsights