Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Frumoasa si Regele: o vizita surpriza. Capitolul 10

frumoasa

Frumoasa razboinica va lupta pentru regele ei? Va ajunge Sindarim rege? Sau va avea un alt pretendent la tron surpriza? Cum arata Harghojnienii? Si cine va veni din Nord? Acesta este capitolul 10 din romanul foileton Sindarim. Frumoasa isi va apara regele? Cine va fi frumoasa printesa venita din Nord?

frumoasa

Alegeri in Tellima

Vitallia, Meglos si Hurena

In cetatea Tellima se adunasera pe rand din toate regiunile. Venisera din sud calaretii, condusi de Stallos razboinicul, Meglos dregatorul si Uscavella preoteasa. Frumoasa Vitallia venise si ea alaturi de Vehirtasa preoteasa si Zesmir dregatorul si reusisera si unii si altii sa goleasca satele si, alaturi de capeteniile lor, sa se retraga in siguranta in spatele zidurilor cetatii. Si din partea strajerilor venisera din munti cam toti ocupantii regiunii. Orasul cetate era in forfota maxima. Si nu dura mult si incepura alegerile. Fiecare regiune trebuia sa dea din randurile conducatorilor lor cate un razboinic, dregator sau preoteasa.
La razboinic a fost usor. frumoasa Vitallia cu Stallos si cu Ardomir se intrecura la aruncat sulita, la tras cu arcul si la lupta cu sabia sau, dupa caz, toporul. Vitallia castiga detasat intrecerile si deveni razboinica sefa a intregului regat. Asta presupunea sa-si desemneze o succesoare la conducerea regiunii vanatorilor. Asa ca o alese pe Almuna. Frumoasa strajera din insula.
La dregatori concursul a fost mai aprig. Ca un examen. Fiecare a trebuit sa demonstreze ca poate sa administreze economic si finaciar regatul. S-au intrecut: Baiomir de la strajeri si Meglos de la calareti. Zesmir nu mai avea voie pentru ca vanatorii aveau deja un castigator. Dupa multa deliberare, a castigat detasat Meglos de la calareti. El isi alese un succesor pentru regiunea calaretilor. Un dregator priceput pe nume Vädumir. Astfel ca, fara concurs, preoteasa Hurena deveni preoteasa regatului. Ea o alese pe Asmuna ca succesoare, sora Almunei. Astfel se forma consiliul celor 12 care urma sa isi confirme sau sa isi aleaga regele.
Dar asta trebuia sa astepte putin pentru ca se auzira sunet de trompete si se anunta ca din nord venea o mare oaste in frunte cu o printesa. Cine era oare?

frumoasa

Rebiusa, Vitallia si Regele

Sindarim?

Cum au intrat pe poarta noi sositi, inima lui Sindarim se franse si se imparti in doua. Sau asa credea. Credea ca o iubea pe Vitallia, pentru ca se cam fastacise acolo, in satul vanatorilor. Dar poate iubea doar frumusetea ei. Ei bine, la vederea printesei inima i se opri, gandul ii zbura departe la familie si copii si stiu de atunci ca fata asta frumoasa cu parul blond, imbracata in rosu si negru urma sa-i devina regina. Dar alunga gandul ca doar aveau un regat de aparat si nu era vremea de gandit la prostii. Dar oare cine era?
In fruntea oastei sale patrunse razand copilareste pe poarta cetatii. Descaleca si i se adresa lui Sindarim. Desi erau mai toti acolo, inclusiv Anlasil, inclusiv Meglos, Vitallia, Hurena si restul consiliului celor 12. Ah, si Inorogul. De el am uitat. El statea in dreapta Vitalliei.
– Mare si frumos rege al Blahilor, eu sunt Rebiusa, fiica lui Rebius, printesa a oamenilor. Muritorii sunt alaturi de tine marite rege. Striga fata.
– Nu sunt inca rege, sunt si eu doar un print deocamdata, dar iti multumesc in numele meu si al regatului Blahilor ca ai venit in ajutorul nostru. Spuse Sindarim.
– Am primit scrisoarea. Si, desi la granita noastra se duc lupte grele cu uriasii, tatal meu a considerat important sa ii aparam si pe Blahi. Ne leaga o istorie comuna. Matusa ta Magssas este strabunica mea.
– Sunteti bine veniti in Tellima, spuse Vitallia, si simt, printesa ca vom fi foarte bune prietene. Va trebui sa alegem regele intai, apoi sa facem un plan bun de aparare. Pana atunci, printesa, iti vom pregati o camera, iar armata ta va fi bine cazata pe unde s-o mai putea.

Frumoasa printesa

frumoasa
 • Deabia astept sa ma spal si sa mananc ceva. Si eu si ostenii mei. In asteptarea rezultatului alegerilor. zambi Rebiusa.
 • Noi ne vom retrage in consiliu pana at…
  Dar un zgomot puternic de trompete ii intrerupse gandurile. Era un zgomot de pericol. Asa parea. Vitallia incaleca repede pe Inorog sa vada din zbor de unde venea pericolul.
frumoasa

Jiska si Harghojnienii

alegerile se complica

– Este o nava a Harghojnienilor, striga din vazduh Vitallia. Are arborate doua flamuri. Una veche de nu s-a mai vazut demult. Este flamura lui Zoth. Cinci inele in flacari si o sabie mare in mijloc. Cealalta flamura e alba. Vor sa discute, sa negocieze. Pe corabie nu sunt mai mult de zece razboinici, din ce am numarat eu.
– Coboara Vitallia, vino inapoi. Daca chiar vor sa vorbeasca ii vom astepta in sala tronului. Striga Anlasil.
Se vedea chiar si sub masca aceea de ii acoperea intreaga fata ca Anlasil cazuse pe ganduri. Poate din glas.
Vitallia cobori, descaleca de pe inorog si se dusera toti in sala de consiliu, sau sala tronului cum i se mai zicea. Urma ca garzile sa ii dezarmeze pe noii veniti si sa-i aduca acolo.
Se stransesera toti cei 12 acolo, alaturi de Sindarim, Anlasil, dar si Rebiusa care voia si ea sa vada ce au de spus noii veniti. Sincer, nu vazuse niciodata cum arata Harghojnienii. Auzise povesti dar pareau inventate.
Garzile deschisera usile si in sala patrunse un adevarat spectacol macabru. In fruntea lor era un…Blah. arata ca Blahii cel putin, dar emana o aura neagra in jurul lui si frica aceea pe care o raspandeau in jur toti Harghojnienii. In dreapta si stanga lui erau doi razboinici. Unul cu o fata ca de animal, iar celalalt cu o fata de animal dar din fata ii ramasese doar scheletul care era vopsit in rosu. In spatele lor erau doua femei Harghojniene, care la prima vedere nu erau chiar asa de urate. Dar se vedea din felul in care era construita fata lor ca si de ele se lipise blestemul Harghojnienilor. In spatele lor erau cativa Harghojnieni, barbati si femei care nu au fost lasati sa intre in sala.

Frumoasa si Harghojnianul

frumoasa

Erau imbracati in armuri de culoare rosie. Venira pana in mijlocul salii si Blahul cu rautate in el striga:

 • Eu sunt Jiska, fiul lui Zoth, fiul lui Blahus. Acestia sunt tovarasii mei A?uthumis, Saromaces, Amaggia si Hagana. Prietenii mei, generalii mei, ostenii mei. In urma mea vine o armata de uriasi si Harghojnieni care vor face mica voastra cetate una cu pamantul. Asta daca nu veti asculta ce am de spus.
 • Daca esti Jiska, daca esti cel pierdut, cel disparut, atunci esti regele Harghojnienilor. Unde e sabia Harghojnienilor? Unde e fratele tau? Intreba Anlasil
 • Cavalere, unde e sabia cea unica? Il zeflemi Jiska. Fratele meu e cu armata. El este cel mai puternic general, cel mai mare razboinic. Iar sabia Harghojnienilor e cu el. Sabia Blahilor o vad la braul acestui tanar care se joaca de-a regele. Dar banuiesc ca nu l-ati confirmat inca.
 • Veniti cu gand de pace? Dupa ce mi-ati ucis tatal? Veniti cu alte amenintari. Spuse Sindarim.
 • Tatal tau l-a ucis pe tatal meu, asa ca suntem chit, printe. Acum va voi spune ce vreau. zise Jiska
 • Oare ce vrei? Intreba zeflemitor Vitallia
 • Eu sunt mostenitorul de drept al regatului. Alegeti-ma pe mine si razboiul va inceta. Spuse Jiska
 • Aici nu e Harghojnia, spuse Meglos. Consiliul va hotari.
 • Nu cred ca e cazul de prea multe deliberari. Ce mai bun razboinic de-ai mei va lupta cu cel mai bun razboinic de-ai vostri. Nu vreau sa-mi ranesc nepotelul, rase Jiska.

Frumoasa si razboinicul

 • Da, se poate si asa. E legal, spuse Hurena. Vom vota sa vedem daca lupta va avea loc si intre cine si cine. Dar daca fratele tau e cel mai bun razboinic, n-ar trebui sa fie aici?
 • Cel mai bun razboinic de aici, spuse Jiska si isi indrepta mana spre Harghojnianul cu fata de mort. Saromaces va lupta.
 • Si de la noi, eu, Vitallia, generalul sef al Blahiei!
 • Sa votam intai, spuse Hurena.
frumoasa

Vitallia si Saromaces

Lupta pentru regat

Cei 12 se stransera intr-o parte si votara. Da, era mai buna viata unui razboinic decat a multora. Si nu voiau nici sa riste sa castige prin vot Jiska tronul. Sindarim se duse de cateva ori spre ei si zise ca vrea sa lupte, dar nu voiau sa riste viata viitorului rege. Voi atunci si Anlasil sa lupte. Dar, si asta e un mister, cei 12 l-au refuzat. “Esti prea important” i-au zis. Iar Vitallia era de neclintit. Asa ca hotararea a fost luata in unanimitate. Va avea loc o lupta, iar castigatorul va desemna regele.
– Ma mir ca nu ai zis de tine ca esti cel mai mare razboinic, Jiska, il ironiza Vitallia.
– Eu sunt cu creierul si vrajile, ah si vrajeala iar fratele meu e cu forta bruta. N-ai fi vrut sa lupti cu el. Spuse Jiska.
– Atunci ma mir ca nu l-ai adus. Ceva e putred aici, si nu ma refer la fata lui, spuse Sindarim.
Li se adusera armele si ramasera in sala. Nu voiau ca Harghojnienii sa vada exact cati osteni au sau ce planuri de aparare au. De-aia au si fost adusi asa in sala, pe undeva unde sa nu vada si sa nu fie vazuti.
Prima oara aruncara cu sulitele. Sulita Vitalliei il rani la umar pe Saromaces iar ea se ferise atat de bine si aruncase incat nu avea nicio zgarietura. Apoi se repezira unul la celalalt cu sabiile.
Saromaces era puternic si il ajuta si frica pe care o arunca in lupta asupra adversarului.

Frumoasa Invingatoare

frumoasa

Dar Vitallia era calareata inorogului si nu se speria asa usor. Si era agila. Foarte agila. Dupa ce se alergara cateva minute prin sala, Vitallia reusi sa-l raneasca in spate pe Saromaces, acesta de durere lovind-o in fata cu manerul sabiei pe Vitallia. Si aceasta cazu pe spate cu sangele siroindu-i de pe fata. Saromaces profita de cazatura si se repezi spre aceasta cu gandul sa o ucida repede. Dar Vitallia ii taie ligamentele picioarelor, acesta cazu in ganunchi si apoi ii taie capul Harghojnianului.
Cei 12 rasuflara usurati, dar Jiska se umplu de furie. Intinse mainile sa faca o vraja dar, intr-o secunda, Anlasil era langa el cu sabia la gatul lui.

 • Incearca numai, spuse acesta.
 • O sa muriti cu totii, iar Blahia nu va mai exista pe pamantul asta, rase Jiska. Iar tu bunicule vei fi unul dintre ei.
  Nu s-a dumirit nimeni daca a zis bunicule sau batrane. Dar era ciudat oricum.
 • Garzi, duceti-i la corabia lor, tot pe unde i-ati adus. Coborati podurile pe insula dupa aceea. Iar noi avem un rege de confirmat, spuse Vitallia stergandu-si sangele de pe fata.
 • Pregatiti-va bine, ca venim. Mai spuse Jiska pana sa fie luat pe sus de garzi.
  Capul lui Saromaces fu pus intr-o teapa sa vada toti ostenii si sa capete speranta.
frumoasa

Regele Blahilor

Sindarim

Nu mult dupa aceea a inceput ceremonia de confirmare. Intai au votat, pe rand: Vitallia, Stallos, Ardomir, Almuna. Apoi dregatorii: Meglos, Baiomir, Zesmir si Vädumir. Apoi preotesele: Asmuna, Hurena, Uscavella si Vehirtasa. Toti au votat ca Sindarim sa fie noul rege al Blahilor. Toti au venit spre el, l-au imbratisat si, ca semn de loialitate au atins usor sabia blahilor. Fiecare a capatat pe mana o arsura usoara sa le aduca aminte de acest moment.
Rebiusa veni copilaroasa si jucausa spre el si il saruta direct pe gura in vazul tuturor. Noul rege se rusina un pic. Un pic mai mult. Anlasil veni la el si ii dadu o palma usoara peste fata, parinteste:
– Acum Blahia are rege. Acum Blahia poate lua decizii concrete si acum Blahia se poate apara in legitimitate. Ai grija de Blahia, Sindarim. Si ai grija de sabia tatalui tau. Spuse Anlasil.
– Pentru tine am luptat Sindarim, pentru ca am vazut in tine un viitor. Am vazut in tine un lider puternic. Si am mai vazut in tine ca vei lupta pana la ultima picatura de sange pentru Blahia noastra. Spuse si Vitallia. Acum sa inceapa ceremonia.
Adusera coroana. Dar la Blahi nu era nicio incoronare ca toate celelalte. Intai isi pusera pe rand coroana pe cap Hurena, Meglos si Vitallia, cea care ii si castigase coroana tanarului rege.
Vitallia veni apoi spre el cu coroana pe cap si il ruga sa se aseze pe tron. Apoi, ceremonios ii aseza pe frunte coroana.
Coroana asta a trebuit sa fie faurita atunci, acolo, in Tellima. Pentru ca coroana tatalui sau se pierduse in marele macel de la Sulitelma.
– Acum e timpul sa ne pregatim de lupta, spuse Sindarim. Am un plan pentru cum sa ne aparam mai bine. Blahia va supravietui.

Tanase adrian

 • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
 • Rockstar Radio
 • Radio

Verified by MonsterInsights