Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Bine ati venit in Narnia. Cartile lu Tanase

bine

Bine, rau, fantasy. Stiati ca imi place fantasy-ul Si, cum de celelalte am tot scris, azi mi-au picat ochii pe seria de carti: Cronicile din Narnia de C.S. Lewis. Practic, fostul coleg si prieten de-ai lui Tolkien. Isi citeau operele unul altuia si se contrau “intelectual” pe folosirea alegoriei in operele lor. Intr-adevar, Lewis chiar foloseste alegoria. Toate cartile sunt o alegorie la crestinism. Dar asta nu i aduce nici plus valoare dar nici nu i-o scade. A creat si el o lume. O lume mai simpla, cu un stil de scris mai usurel, dar cartile chiar se citesc cu placere. Si daca vreti sa patrundeti intr-o lume fantastica, haideti in dulap.

bine

„N-ar fi ingrozitor daca intr-o zi, in lumea noastra, acasa, oamenii ar incepe sa devina salbatici inauntru, ca animalele de aici, si sa arate in continuare ca barbati, ca sa nu stii niciodata care sunt care sunt care? ”

C.S. Lewis – Cronicile din Narnia

Cronicele din Narnia au fost scrise de C.S. Lewis, intre anii 1950 si 1956. Fiecare carte este o fereastra catre minunata lume a Narniei dar si o puternica alegorie.
Primul volum, “Leul, Vrajitoarea si Dulapul”, a fost publicat in 1950, urmat de “Printul Caspian” in 1951 si “The Voyage of the Dawn Treade” in 1952. “Calul si baiatul” in 1954 si “Ultima batalie” in 1956.
Nepotul Magicianului a fost scrisa mai tarziu dar e ca un prequel al seriei.
In total sunt sapte volume. Parca si aceasta cifra este o alegorie.
Pentru cine n-a pus mana vreodata pe vreuna dintre carti, Narnia este un taram plin de magie si animale vorbitoare.
Eroii sunt de obicei copii, iar fiecare carte are cate o mica invatatura pentru ei.
“Seful” taramului este leul Aslan, care e o alegorie pentru “Jesus”. El reprezinta binele. Dar sunt tot felul de forte care vor sa distruga Narnia si o data cu ea, acest BIne. Daca nu ati citit niciodata, va recomand o calatorie in aceasta lume fantastica dar si pentru a intelege mai bine genul fantasy. Este una dintre seriile clasice.

Bine ati venit in Narnia

Tanase adrian


More Posts for Show: Cartile lu Tanase
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights