Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Maimuta si Neanderthalianul. Povestea trilobitului continua.

maimuta

Maimuta continua povestea trilobitului din precedenta emisiune si text “Tanasisme”. Era cumva si firesc ca bacteria aia mica si mancacioasa sa evolueze si sa devina mamifer. Pana la episodul cu marul, maimuta asta a trait bine mersi. Pana a intalnit alta maimuta. Dar sa vedem ce zice istoria asta alternativa.

maimuta

“Exista o maretie in perspectiva aceasta asupra vietii, cu numeroasele ei forte, insufletite initial de Creator in cateva forme sau numai intr-una singura. Si in timp ce planeta noastra isi continua rotatia dupa legea imuabila a gravitatiei, nenumarate forme dintre cele mai frumoase si mai minunate, aparute dintr-un inceput atat de simplu, s-au dezvoltat si continua sa se dezvolte.”

Charles Darwin

Cand se balacea trilobitul linistit cu trilobita lui in supa primordiala, la un moment dat, trilobita i-a zis.
Dute si tu pana la piata sa iei ceva bun.
El a intrebat-o. Ce inseamna bun? Ce Inseamna ceva?
– Nu stiu, vezi si tu. Si vazut a fost.
A iesit repede din apa, sau a vomitat uriasul de ii tinea in burta si dus a fost trilobitul asta.
A gasit un bar si acolo a ramas cateva mii de ani. Acolo a intalnit alte forme de viata si, de la hameiul din bere, au inceput sa-i creasca solzi, sa i se raceasca si sangele in vene si a crescut mare mare. Sau era doar in mintea lui.
Acu’ nu stiu cine a dat cu piatra. T-rex clar nu. Ca nu avea cu ce.
O fi aparut trilobita dupa mii de ani si, vazandu-l ca se simte preafericit (nu ca patriarhul, dar asa, chilluit), s-a gandit sa-l trezeasca la realitate. Si zbang! S-au dus si dinozaurii.
Uriasul probabil se amuza teribil pe tema asta. Pentru ca, dupa piatra aia in cap, trilobitului a inceput sa-i creasca par in loc de solzi si sa se incinga sangele in el.
Nu se mai gasea bere, asa ca a inlocuit potasiul din organism cu banane.
Era si cam cald in africa si, cu parul ala pe el, a intalnit o demoazela pe nume Lucy.
Nu aia din Dallas, da?
Sincer, cred ca, atat de tare s-a speriat, incat i-a cazut parul de pe el.
Eu cred ca totusi, Lucy aia era tot trilobita deghizata. Sau se machiase doar.
Si cum stateau ei mancand banane asa din copaci sau vanand diferite alte animalute…

Maimuta la drum

Lucy i-a zis. Bai maimuta fara par, hai sa ne asezam si noi la casa noastra. Facem o mica ferma, crestem animale, plantam porumb…

El cica: “de unde trilobita mea sa gasim noi porumb? ” Pai ne mutam, in trilobita mea”
Si au plecat la drum. Au trecut ei de Dacii liberi care deja aveau o civilizatie cica (sic!) si multe piramide, si au ajuns asa intr-o padure.
Bai si acolo, in padurea aia erau asa niste alte maimute fara par dar cu o frunte ciudata asa, ca Iohannis cand e ingrijorat. Nu stiau ei de Iohannis pe vremea aia, dar subconstientul, mama lui.
Lucy si-a gasit pe unul, trilobitul nostru s-a trilobit cu o alta frunte de-asta dubioasa.

Nu stiu de ce li s-au parut lor atragatori neanderthalienii aia. Probabil de la bautura. Ca astia aveau bautura. Bai si s-au albit la fata. Si au uitat de unde au plecat. Dar n-a tinut mult linistea asta. Ca a reaparut trilobita si a avut pofta de mere. Si de atunci, trilobitul abia se mai atinge de fructe si legume. A descoperit micii si i-a combinat cu berea. I-a crescut burta si, ca sa faca putina miscare, a plecat la razboi. Si de atunci e tot intr-un razboi. Si tot pentru ca a uitat de unde a plecat. Asa ca, orice culoare a pielii ati avea, orice urias o fi suflat in voi suflare de viata, nu uitati. La origine suntem toti niste maimute fara par.

Tanase adrian


More Posts for Show: Tanasisme
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights