Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

3 Body Problem un Sf pentru oamenii de stiinta

3

3 Body Problem este un science fiction american, creat de scenaristii serialului Game of Thrones, dupa romanul omonim chinezesc scris de Liu Cixin. Are opt episoade si vorbeste despre o invazie extraterestra ce va avea loc peste 400 de ani.

3

“To effectively contain a civilization’s development and disarm it across such a long span of time, there is only one way: kill its science.”

Problema celor 3 corpuri este un concept in mecanica clasica care implica interactiunea gravitationala a trei corpuri masive. Precum planete sau stele. In spatiu. Prevazand comportamentul acestora pe termen lung, problema devine complexa, fara o solutie analitica generala, deoarece orice miscare este influentata de gravitatia celorlalte doua corpuri. Aceasta problema fascinanta este centrala in fizica si astronomia teoretica, avand implicatii in domenii precum teoria haosului si stabilitatea sistemelor dinamice. Studiul ei ofera intelegerea fenomenelor complexe din univers, contribuind la dezvoltarea modelelor de predictie a comportamentului cosmic. Asta ca sa stim despre ce vorbim.
Serialul l-as imparti in 3 parti. In prima parte e misterul. Apar niste casti de VR mult prea avansate pentru pamanteni. Care ii transporta pe “jucatori” intr-o lume in care trebuie sa desluseasca problema unei lumi. Ca apoi sa afle ca acea lume are doi sori, si de acolo problema celor 3 corpuri. Si ca trebuie sa-i salveze pe acei locuitori. Asta e facuta ca sa manipuleze constiinta. Pentru ca extraterestrii se indreapta spre pamant.
Exista si o organziatie care comploteaza impotriva umanitatii, vazandu-i pe “alieni” ca pe niste salvatori. Asta ar fi partea a doua. Pana reusesc sa distruga acea organizatie. In partea a treia, as spune, incepe haosul. Oamenii afla de existenta extraterestrilor. Pentru ca acestia au trimis un proton inainte care sa altereze realitatea in ochii pamantenilor. Chiar daca vor veni peste 400 de ani, oamenii vor sa fie pregatiti. Si trimit o sonda in spatiu. Ca sa atinga 10 la suta macar din viteza luminii se folosesc de rachetele nucleare plasate strategic pe orbita. Liam Cunningham joaca rolul unui “om” al guvernului britanic pregatit pentru orice ca sa salveze planeta.

3 body problem

Mai mult nu va spun pentru ca va las sa descoperiti si singuri. Dar e un serial foarte bun, inteligent construit si scris. Un pic cam mare agitatia pentru niste extraterestri care vor veni peste 400 de ani, dar nici protonul ala nu sta degeaba. Mai e un banc de il spune o chinezoaica: Cica Einstein ajunge in rai. Si acolo vrea si el sa cante la vioara. Ingerii ii spun ca nu are voie ca Dumnezeu uraste vioara. Ca el canta la Saxofon. La un moment dat, auzind saxofonul, Einstein incepe sa cante la vioara. Apare Dumnezeu care ii distruge vioara. Iar ingerii ii spun: “I Told you, you can’t play with God”

Become a member!

Tanase adrian


More Posts for Show: Filme si seriale la minut
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights