Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Nichita Stanescu –  “De dor de sufletul lui Andersen”

nichita stanescu

Nichita Stanescu intr-o premiera editoriala fascinanta. Editura Rentrop&Straton anunta lansarea volumului “De dor de sufletul lui Andersen” ce aduce la lumina texte inedite ale autorului. Descoperite de sotia sa, Dora Stanescu, aceste manuscrise neexplorate promit o incursiune captivanta in universul poetic al artistului. Lucrarile debuteaza cu povestea emotionanta “Tata si Teiul”, ilustrata cu talent de nepoata poetului, Clara Vasilescu. De asemenea, cartea include poezia “Visul”. Pentru detalii si comenzi, accesati www.rs.ro.

nichita stanescu

“Am tipat si m-am trezit
de tot dulcele scarbit
chipul mi-l spalam cu apa
paine am cerut si-o ceapa.”

Nichita Stanescu: Visul

Nichita Stanescu, rockstarul poeziei romanesti, revine in atentia cititorilor cu o surpriza editoriala de exceptie. “De dor de sufletul lui Andersen”, publicat de Editura Rentrop & Straton.
George Straton, presedintele editurii, dezvaluie ca momentul a venit odata cu donarea unei parti din mobilierul apartamentului lui Stanescu catre Muzeul Literaturii Romane. In timpul acestei actiuni, familia a descoperit un dosar ce continea manuscrise inedite, avand titlul semnat de insusi Nichita Stanescu.
Dora Stanescu, sotia poetului, a sortat si a catalogat manuscrisele si acordat ulterior permisiunea pentru publicarea lor.
Volumul aduna o colectie de texte originale, unele complet necunoscute. Ele surprind universul copilariei, o latura mai putin cunoscuta a maestrului. DE acolo si titlul volumului.
Cartea cuprinde scurte proze si poezii, cu titluri ce starnesc imaginatia: de la “Din tainele tipirigului” la “Tatal meu si libelula lui”.
Titlul original, “De dor de sufletul lui Andersen”, aduce un omagiu povestitorului danez Hans Christian Andersen.
Cartea a fost ingrijita de fiica adoptiva a poetului, Mirela Vasilescu, iar ilustratiile ii apartin nepoatei Clara Vasilescu.
“De dor de sufletul lui Andersen” este o comoara literara ce deschide o fereastra catre lumea fascinanta a copilariei. Prin asta, Ea aduce un suflu nou in mostenirea poetica a lui Nichita Stanescu.

Nichita Stanescu, rockstarul poeziei romanesti

Tanase adrian


More Posts for Show: Cartile lu Tanase
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights