Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Saga Eragon, un fantasy ingenuu dar bunicel

saga

Saga Eragon este o serie de carti aparuta acum ceva mai mult timp. Era pe vremea aceea scrisa de un pusti. care intre timp s-a facut mare. Numele lui este Christopher Paolini si acum are vreo 40 de ani. Este cunoscut numai pentru seria Eragon. Are patru volume, aparute intre 2002 si 2011. Are foarte multe influente din Tolkien, a creat si el o lume si o incercare de limbaj, dar la un nivel mult mai mic. Cartile evolueaza de la volum la volum. Este un fantasy bunicel, usor ingenuu si usor naiv. Dar bunicel.

saga

“I’ll fight when needed, revel when there’s an occasion, mourn when there is grief and die if my time comes…But I will not let anyone use me against my will.”

Eragon

Saga Eragon” de Christopher Paolini este ca o epopee. Una captivanta. Ea urmareste aventurile unui tanar fermier, Eragon. Care descopera un ou de dragon si devine un calaret de dragoni intr-o lume plina de magie si intrigi politice.
In primul volum, “Eragon”, acesta isi descopera puterile magice. Se antreneaza si se lanseaza intr-o calatorie , alaturi de dragonul Saphira, pentru a infrunta raul. Ei incearca sa lupte impotriva regelui malefic Galbatorix si armata lui de Urgali si Shade-uri.
In “Eldest”, al doilea volum, Eragon se antreneaza sub indrumarea vraciului Oromis si a dragonului sau.
“Brisingr”, volumul trei, aduce noi provocari pentru Eragon si Saphira, inclusiv confruntarea cu dusmanii lor si descoperirea unor secrete intunecate despre trecutul lor.
In final, in volumul “Mostenirea”, Eragon se confrunta cu destinul sau si cu responsabilitatile sale de calaret de dragoni in timp ce se pregateste sa il infrunte pe Galbatorix intr-o batalie epica pentru soarta Alagaësiei.
Saga Eragon combina aventura cu magia si intrepatrunde lupta dintre bine si rau. In stilul Tolkien, unde binele si raul sunt atat de bine delimitate. Un Tolkien mai usurel as zice. Dar cartea e captivanta si evolueaza o data cu varsta autorului. E si normal. Eu zic ca, daca iubiti fantasy-ul, nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunul dintre cele patru volume.

Saga Eragon, 4 volume de fantasy

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights