Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Pastele si Trilobitul. Aventurile continua religios

pastele

Pastele a fost petrecut si el de trilobit. Dar nu ca acuma, cu haleala multa si oua rosii. Nici nu a venit iepurasul la el. De pastele trilobitului a fost sacrificat un tap. Un tap ispasitor. Si Trilobitul a uitat ca era trilobit.

pastele

Pastele trilobitului

soldatul devine ucenic

In peregrinarile trilobitului in cautare de bautura si trilobite, mai exact in perioada lui de soldat roman, acesta a ajuns si intr-o tara micuta dar cu oameni bogati. Oameni care spuneau ca sunt alesi de divinitate.
Se cam inmultisera divinitatile astea, dar ei spuneau ca doar uriasul lor e cel mai mare, cel mai tare. Din parcare.
Inainte, popoarele convietuiau cat de cat ok cu urasii lor. si uriasii lor se intelegeau bine intre ei. Mergeau impreuna la film, la teatru, la o batalie mai sangeroasa. Sau la o orgie planificata. Eh, cand a aparut ideea asta ca e unul singur mai tare in brand decat toti, uriasii s-au cam imprastiat. De oftica.
Eh si in tara asta aparuse un trilobit care spunea ca este insusi fiul acestui urias suprem. Asa s-a si transformat monoteismul in politeism. Exegetii inca nu au stabilit daca acest fiu nu era insusi tatal. si nici cine era unchiul ala de pluta pe deasupra.
Ei si acest baiat de tamplar a facut o minune care tare i-a placut trilobitului nostru.
A preschimat apa in vin. Ar fi preferat bere atunci, dar asta e. Lucram cu materialul clientului. Si asa a devenit trilobitul nostru ucenic al fiului de urias.
A sperat el la multe zile de-astea cu preschimbat apa in bere, dar uriasul avea alte planuri.
Si a infaptuit mai multe minuni. Faza cu vinul nu s-a repetat si nici nu a transformat apa in bere. Trilobitul nostru s-a cam ofticat.
Dar i-a venit o idee. In perioada aceea era sarbatorit pastele un pic altfel decat acum.
S-a gandit el cum sa faca sarbatoarea mai…speciala.
Stia si de alta traditie cu tapul ispasitor si s-a potrivit la tanc.

S-a schimbat tot

Asa ca l-a tradat pe urias. Tocmai cand a servit si el la masa niste vin. Cu paine, ca n-aveau bani de miel. Nu-i nimic. A facut rost de bani trilobitul nostru. 30 de arginti mai exact. Pe care i-a dat pe bautura. Desi era cam infometat.
Ce s-a intampplat cu uriasul stiti si voi. Cert este ca de atunci s-a inventat razboiul religios. Pentru ca parerile au fost impartite. Si lumea e prea mica pentru atat de multe pareri. Si, ca sa sarbatreasca cum trebuie, trilobitii se imbuiba in fiecare an la date diferite cu mancare si bautura. si inrosesc oua. Fara nicio legatura. Data asta e mereu alta pentru ca trilobitul s-a imbatat si a uitat care era ziua exacta in care a comis marea tradare. S-a intors la romani si si-a continuat aventurile pana a intrat peste el intunecatul ev mediu.

Tanase adrian


More Posts for Show: Tanasisme
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights