Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Descopera un Thriller academic in Misterul Manuscrisului.

descopera

Descopera misterul din spatele cartii „Hypnerotomachia Poliphili” din 1499 in Venetia, alaturi de Tom si Paul, intr-o poveste plina de secrete si intriga! Despre patru baieti de la Princeton care se implica intr-o aventura legata de o carte misterioasa si de comori ascunse. Tom si Paul sunt cei doi protagonisti principali, cu pasiuni si probleme personale diferite. Cartea in cauza, “Hypnerotomachia Poliphili”, este o carte veche si misterioasa tiparita in 1499 in Venetia. MIsterul Manuscrisului este traducerea din engleza a cartii The Rule of Four de Ian CaldWell si Dustin Thomasson. A aparut la Editura RAO in 2004.

descopera

„In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life in your years.”

The Rule of Four

Pai, imagineaza-ti ca esti student la Princeton in weekendul de Paste din 1999. Avem patru baieti smecheri, Tom, Paul, Charlie si Gil, care se pregatesc de absolvire. Dar stai, ca astia doi, Tom si Paul, nu se joaca! Ei sunt cu nasul intr-o carte veche si misterioasa, „Hypnerotomachia Poliphili”, tiparita in 1499 in Venetia. Stii genul ala de carte care iti mananca mintile? Fix asa e!
Tom, naratorul nostru, are o viata complicata. Tatal lui si-a dedicat toata viata acestei carti, si uite asa a ajuns sa-i strice relatia cu mama lui Tom. Acum, Tom e prins intre pasiunea pentru carte si drama personala cu iubita lui, Katie. Paul, pe de alta parte, e un mic geniu care si-a petrecut toti anii de facultate studiind cartea asta. Si culmea, e pe punctul sa-i dezlege misterul.
Si acum, intriga! Profesorii lui Paul, Curry si Taft, au fost prieteni si rivali ai tatalui lui Tom. Acestia au furat si ascuns documente care dezvaluiau secretul cartii. Cei doi prieteni descopera un cifru care duce la un seif secret in Roma, plin de carti si arta ascunse de autorul Francesco Colonna. Super tare, nu?
Dar, cum nimic nu e simplu, Paul descopera ca prietenul sau, Bill, si profesorul Taft complotau sa-i fure teza si comorile. Curry, benefactorul bogat dar instabil al lui Paul, ii omoara pe cei doi pentru a-si pastra secretul. Intr-o lupta care declanseaza un incendiu la Ivy Club, Tom scapa, dar Paul si Curry sunt considerati morti. Ramasitele unui maxilar confirma moartea lui Curry, dar Paul ramane disparut.

Descopera Misterul Manuscrisului

Acum, faza bomba! Cinci ani mai tarziu, Tom primeste un tablou autentic de Botticelli prin posta, cu o adresa misterioasa din Florenta. Inscriptia GEN4519 il duce la un verset din Geneza: „…adu-ti tatal si vino…”. Tabloul a fost trimis de Paul! Cartea se incheie cu Tom pregatindu-se sa zboare la Florenta pentru a se reuni cu prietenul sau.

Tanase adrian


More Posts for Show: Cartile lu Tanase
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights