Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Apa Calda si Religia: Trilobitul in Evul Mediu

apa calda

Apa calda si spalatul n-au prea fost la mare cautare in Evul Mediu. Au fost in schimb luptele, jafurile si religia. Tot felul de regi s-au luptat cu alti regi in numele unui zeu suprem sau al altuia. Continuam povestea trilobitului in Tanasisme. Atentie, acesta e un pamflet. Si nu uitati, pe 20 iunie ne vedem la Quantic la un concert extraordinar nonsimfonic cu trupa Tapinarii. Aniversare 23 de ani. Bilete AICI.

apa calda

Evul Mediu

Trilobitul, Cruciadele si Vikingii

S-a imputit treaba la propriu pentru Trilobitul nostru. Cum statea el linistit in Roma, tocmai ce au navalit peste ei tot felul de alte popoare trilobite. Ele fugeau de un trilobit furios care pustia totul in cale. Fericite ca au scapat cat de cat de el, trilobitii astia nici n-au stat sa-si traga rasuflarea ca au si fost bagati in armata.
Si de acolo, s-a dus si Imperiul Roman. Si o data cu el si apa calda.
Fiecare a navalit pe unde a nimerit si au ocupat baile. dar degeaba. Ca nu stiau sa le foloseasca. Asa ca isi faceau nevoile pe unde nimereau. Trilobitul a fugit departe. In cautarea unui loc sa faca si el un dus. A ajuns intr-un tinut ploios. Macar asa. Ploua toata ziua si se putea balaci in voie. Pana au venit Vikingii.
Astia aveau o pasiune pentru oale, farfurii, vesela de argint in mare parte. Noua biserica Crestina avea din abundenta argint de-asta. Ca doar porunca a 11-a spunea: “adunati cat mai mult aur si argint”.
Dar Vikingii aveau si ei o pasiune pentru aur si argint. Erau si multi varcolaci pe vremea aia, ce-i drept. Vikingii astia se spalau mai des decat restul lumii si a ramas pe langa ei mai multa vreme. Si s-a umplut de bani. Dar ce sa faca cu ei? A calatorit. In cautarea trilobitei. Dar lumea se schimbase.

Apa calda, cruciadele si pirateria

Biserica era sefa suprema, iar preotii aveau mai multa influenta decat influencerii de azi de pe Instagram. La fiecare cotitura, te astepta o predica despre cum sa fii un crestin mai bun. Sau, daca aveai ghinion, o invitatie la un proces de inchizitie. Sa arzi pe rug era echivalentul medieval al “block-ului” pe social media. Igiena personala era un lux. Oamenii se spalau probabil doar cand ploua, iar dintii albi erau un mit, ca dragonii. Si sa nu uitam de ciuma bubonica, petrecerea nedorita care a sters milioane de oameni de pe lista invitatilor. Ah, si Cruciadele. Ceva minunat. Tot in numele Zeului Suprem.

A fost si Trilobitul nostru si s-a facut Cavaler templier. O perioada i-a mers bine. Pana intr-o Vineri 13. Gata banii, gata faima. Dar, invatat de pe vremea Vikingilor cu praduitul, s-a facut pirat. Macar pe mare ploua mai tot timpul. Sau se mai arunca el in apa. A auzit ca pe unde era Roma renascuse societatea. Si erau multe tablouri valoroase de vazut, praduit, cumparat. Tablourile astea erau ca niste picturi rupestre, dar pe panza. Si lumea a inceput, din nou, sa gandeasca. S-a gandit ca unde sunt tablouri e si trilobita sa pozeze. Dar despre asta, in alt episod.

Tanase adrian


More Posts for Show: Tanasisme
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights