Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Metrou Cluj: Incep lucrarile la prima magistrala, finalizare 2031

metrou cluj

Metrou Cluj: Incep lucrarile la prima magistrala de metrou, finalizare in 2031. Proiectul de 13,69 miliarde lei include 19 statii si va deservi 164.000 de calatori zilnic.

metrou cluj

Incep Lucrarile la Magistrala I de Metrou Cluj

finalizare 2031

Primarul orasului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat oficial inceperea lucrarilor la Magistrala I de metrou din Cluj. Inaugurarea marcheaza un moment istoric pentru oras si pentru intreaga regiune. Este prima magistrala de metrou din afara Capitalei. La ceremonia de start a lucrarilor, desfasurata miercuri, au fost prezenti si inalti oficiali ai statului. Precum ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, si premierul Marcel Ciolacu.
Magistrala I de metrou din Cluj va fi compusa initial din 19 statii. Primele 7 ar urma sa fie finalizate pana in anul 2026. Initiativa este finantata in principal prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), fiind o investitie de proportii pentru modernizarea infrastructurii orasului si pentru imbunatatirea mobilitatii locuitorilor.
Valoarea totala a proiectului se ridica la 13,69 miliarde de lei, din care aproximativ 1,48 miliarde de lei provin din fonduri europene prin PNRR. Aceasta linie de metrou va oferi o alternativa de transport rapid si eficient, contribuind la reducerea traficului si a poluarii in oras.
„Este un moment istoric pentru Cluj-Napoca si pentru toti locuitorii sai. Magistrala I de metrou va reprezenta o solutie moderna si sustenabila pentru mobilitatea urbana”, a declarat primarul Emil Boc in discursul sau de la eveniment.
In plus, inaugurarea extinderii terminalului pasageri plecari al Aeroportului International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost marcata tot miercuri, intr-o zi plina de realizari pentru infrastructura orasului. Aceste proiecte majore reprezinta un pas important catre o infrastructura moderna si eficienta pentru Cluj-Napoca si regiunea inconjuratoare. Primarul Emil Boc a dat startul unei curse spre viitor. Dar constructia metroului va face bucluc in trafic si va fi ca la venirea prafului din Sahara,

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights