Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Leonardo Da Vinci si Trilobitul. Aventurile continua

leonardo da vinci

Leonardo Da vinci a fost un mare pictor si inventator. Dar nu a fost atat de faimos ca trilobitul nostru. In cautarea trilobitei lui, acesta poposeste in “Renastere”

leonardo da vinci

Cum era tik tok-ul pe vremea aia?

Dar Instagram-ul

In cautarea Trilobitei, trilobitul nostru a ajuns in Italia secolului XV. Unde toata lumea a devenit brusc obsedata de antichitatea greco-romana. Pe strazile Florentei, il vazu pe Leonardo da Vinci facand schite ale unor dispozitive zburatoare ciudate. In timp ce Michelangelo se certa cu un bloc de marmura imens, incercand sa scoata un David perfect.
Oamenii purtau haine mai colorate si construiau cladiri care pareau a fi facute pentru zei.
Familia Medici arunca cu bani in stanga si-n dreapta. Nu din generozitate, ci pentru ca voiau portrete de familie mai cool decat selfie-urile noastre.
Era epoca in care puteai deveni un mic savant. Datorita tiparului lui Gutenberg.
In loc sa stai ore pe TikTok, ai fi stat cu nasul in carti. Visand la inventiile nebune ale lui Leonardo sau la capodoperele lui Raphael. Asa ca, bine ai venit, trilobitule, in Renastere. Artistii erau vedetele rock ale epocii si toata lumea era putin obsedata de trecut!
Si uite asa se plimba el. Pe la toti pictorii. Niciunul nu auzise de trilobita lui. S-a gandit sa se apuce de pictat, ca poate poate apare sa-i faca un portret instagramabil in lanul de secara. Dar nu avea el talente de-astea. Avea talente multe. Dar nu de-astea. Se imprieteni cu Leonardo. Care ii dadu o masinarie zburatoare. Si toata ziua se plimba pe acolo.

Leonardo Da Vinci si Dracula

Intr-o zi a batut vantul un pic mai tare si l-a adus din nou in Dacia. Acolo domnea Vlad Tepes. Se spuneau multe despre el. Dar trilobitului i s-a parut ca era baiat bun. Si se distrau impreuna tragand in teapa boierii. Atunci afla ca trilobita lui se facuse cadana in haremul sultanului. Si uite asa intra el in alt razboi care nu era al lui. A si incurcat mai mult. Ca de-aia nu a gasit Vlad Tepes cortul sultanului. Ca s-a luat dupa trilobitul nostru. Care nu voia sa se lupte. Doar voia sa o gaseasca. Numai ca “bagaboanta” plecase pe un vapor cu un baiat. Nu stiu Daca il stiti. Se numea Columb. Dar despre toate astea in episodul urmator. NU uitati ca pe 20 iunie e mare concert mare cu Tapinarii. Unde? In Quantic. Bilete AICI. Vine si Trilobitul

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights