Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Cristofor Columb si trilobita. Aventurile continua in lumea noua

cristofor columb

Cristofor Columb e un alt personaj mai putin faimos decat Trilobitul nostru, dar mai cunoscut decat Leif Ericsson. Vikingii nu i-au distrus pe bastinasi. Dar au venit dupa aia astia din “Lumea Civilizata” Ce a iesit, va povestim imediat.

cristofor columb

Trilobitul in America

Lumea noua

Nu stiu ce a vazut trilobita la Cristofor Columb. Ca avea doar un ou. Si ala spart. Avea el cateva idei asa, dar erau aproape gresite. Si a pornit cu el spre India. Dar nu au ajuns acolo. Ca intre, mai era un ditamai continentul. Ca Leif Ericsson nu zisese si el la altii ce gasise. Ei cautau mirodenii. Au gasit cartofi, porumb, tutun, rosii…etc. Ca parintii nostri care plecau dupa paine si aduceau acasa vreo boala cu transmitere…eh, lasati.
Le-am dus si noi cate ceva, celor din lumea noua. Bautura, arme de foc si…covid. Noi i-am invatat cu bautura, ei cu fumatul. Sa nu uitam de mamaliga. Sau cartofi prajiti. De la Mac.
S-au imbatat aia atat de tare, ca s-au trezit impinsi in rezervatii, decimati de boli si crestinati cu forta. Ca doar a venit “lumea civilizata” peste ei. Si cand s-au trezit, era tara plina de “vacari”. Au astia o pasiune pentru “vacari” acum de zici ca nu au citit “Miorita”.
Le-a placut vacile. dar nu prea le-a placut bizonii. Pe care i-au impuscat pentru sport. Sau ca sa ia mancarea de la gura bastinasilor. Cam atunci a ajuns si trilobitul nostru in lumea noua. S-a facut “vacar” si el si s-a apucat de mestecat tutun. Trilobita fugise cu un bastinas. A gasit-o. Si asa s-a apucat de fumat. De draci.
Dar si ea, vazandu-l cu asa o palarie frumoasa si cum tragea el din tigara aia, si-a adus aminte de el. S-au suit repede pe cai si au fugit sa caute aur. Dar, cum toti banii de pe aur i-au dat pe tutun, s-au luat la cearta. El a plecat la razboi iar ea a descoperit petrolul. Mirosea a dinozauri, dar asta e. Usor usor, venea peste ei industrializarea. Si masinile.

Cristofor Columb si Tutunul

Tanase adrian


More Posts for Show: Tanasisme
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights