Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Iluminat ieftin intelectual. Povestea trilobitului in Iluminism

iluminat ieftin

Iluminat ieftin in perioada Iluminismului! Descopera cum mintile luminate ale Europei au schimbat lumea si cum trilobitul nostru preferat si-a gasit locul in aceasta era de stralucire si ratiune. Continuarea povestii te va surprinde! Imaginile au fost generate de AI.

iluminat ieftin

Epoca Iluminismului:

Aventurile Trilobitului in Lumea Ideilor Stralucitoare

Intr-o dimineata plina de promisiuni in Parisul iluminist, trilobitul nostru, proaspat intors de pe mare, se simtea ca un adevarat pionier. Purtand cu mandrie o medalie de corali pe care o castigase intr-o expeditie epica, el pufaia si contempla. Avea planuri mari pentru viitor.
“Trilobita mea aventuriera, a dat iar de gologani”, gandea el in timp ce se indrepta catre bistro-ul lui Voltaire. Stiti doar ca trilobita noastra gasise petrol. In mijlocul replicilor sarcastice si a ironiilor filosofice, el discuta cu Voltaire despre ultimele teorii. “Filosofia nu e doar pentru oamenii cu fruntea lata, ci si pentru trilobitele cu o inteligenta stralucitoare!”. Dar Voltaire nu a inteles. Nu stia ce e aia o trilobita.
Diderot, entuziasmat de povestea trilobitilor, il indemna sa scrie un articol in Enciclopedia sa despre adaptabilitatea trilobitelor in fata descoperirilor epocii. “De la panze la petrol: cum trilobitii au devenit exploratori de varf”. Titlul nu prea ii placea. Ca ce sens avea sa fie explorator sau chiar si filosof, daca avea burta goala.
Intalnirea cu Locke a deschis ochii asupra drepturilor naturale ale trilobitilor. “Libertatea de a bea pana dimineata si de a fuma pana in zori este un drept sacru”, proclama Trilobitul nostru in fata unui grup de trilobiti conservatori. Pana l-au dat afara din bar. Si a plecat iar in cautarea trilobitei.
Si s-au reunit. intr-o explozie de triumf si implinire. Impreuna, au transformat cunostintele stiintifice intr-o viziune iluminata. Practic,li s-a aprins becul. Dar asta e alta poveste. Ca intre timp au devenit atat de bogati de au uitat prin tot ce au trecut. Au cautat iluminat ieftin, au gasit iluminismul dar bogatia le-a intunecat mintile.

Iluminat ieftin dar cam scump.

Tanase adrian


More Posts for Show: Tanasisme
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights