Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Becuri si masini: Povestea Trilobitilor Industriali

masini

Becuri colorate: Urmareste povestea trilobitilor in epoca industriala, de la fabrici si trenuri cu aburi pana la incercarea lor de a construi o masina unica cu sase roti.

becuri

Masini si becuri

Trilobitul

Trilobitul si trilobita erau acum in plina epoca industriala. S-au trezit intr-un oras plin de fabrici si fum. Aveau o fabrica de palarii, un must-have pentru orice trilobit respectabil in acea vreme.
Trilobitul, purta o palarie inalta si un monoclu, iar trilobita isi cheltuise toata averea pe o colectie de rochii din dantela si matase. Intr-o dimineata, Trilobitul s-a hotarat sa revolutioneze lumea trilobitilor si sa construiasca un tren
Si s-au bazat tot pe aburi si fum. Ca era la moda. Si l-au construit. Mergea mai greu decat cfr-ul. Dar nimeni nu se grabea. La primul test, trenul lor cu aburi a pornit prea repede si a ajuns direct in sufrageria vecinilor. Au decis sa incerce altceva: o fabrica de umbrele pentru zilele ploioase, ca de la atata abur nu mai vedeai nici pe unde sa mergi
Apoi au auzit de o descoperire revolutionara: becul electric. Asa l-au cunoscut pe Edison
Dar le-a cerut o avere pentru unul singur. Si s-au dus la Tesla, un trilobit mai modest, Si au inceput sa produca becuri impreuna.
Insa, intr-o noapte ploioasa, Edison a intrat in laboratorul lui Tesla si i-a furat planurile. A doua zi a prezentat becul “nou”.Trilobitii au devenit apoi cei mai mari producatori de beculete colorate. Aratau bine in pomul de craciun
Apoi s-au hotarat sa inventeze si ei o masina. Sa nu-si mai oboseasca picioarele. O masina care mergea mai incet decat Cfr-ul cand se dilatau sinele.
Avea sase roti si un volan in forma de cochilie. Trilo-masina a pornit cu un zgomot asemanator unui galgait, dar dupa cativa metri, a inceput sa scoata aburi si sa sara pe loc. In cele din urma s-a oprit brusc, trimitandu-i pe cei doi intr-un tufis. Si asa au descoperit relativitatea. Dar, despre asta intr-un alt episod.

Tanase adrian


More Posts for Show: Tanasisme
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights