Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Zombie sau umanitatea? Finalul serialului Fear the Walking Dead

zombie

Zombie au aparut in filme si seriale sub toate formele posibile si imposibile. Dar pe nicaieri atat de bine ca in franciza “The Walking Dead”. Seria, bazata pe comics-urile cu acelasi nume a creat o poveste mai mult despre umanitate decat despre zombie. Prin atmosfera gritty, din personajele bine conturate, dar si povestile lor de viata. O poveste despre supravietuire. Despre umanitate si despre unitate. Este o poveste despre disperare si speranta. Si pentru toate astea nu a fost suficienta o serie. Ci mai multe. Si mai urmeaza. Dar “Fear the Walking Dead” a ajuns la final.

zombie

“You think it’ll just be this one thing. But then you’ll realize you can’t stop. I learned it the hard way. At the Tower. There was just always one more thing that I needed to do to keep it safe, and before I knew it, I was the thing people needed to be protected from. Please, Madison. There’s another way.”

Fear the Walking Dead

“Fear the Walking Dead” a fost creat de Robert Kirkman si Dave Erickson. Este un spin-off al celebrului deja “The Walking Dead”. Lansat in 2015, “Fear the Walking Dead” exploreaza originile apocalipsei zombie din perspectiva unei familii disfunctionale din Los Angeles. Urmareste transformarea societatii si relatiile personajelor in timp ce se chinuie sa supravietuiasca.
Cu un ton mai realist si accent pe dezvoltarea personajelor, serialul aduce in prim-plan dileme morale si conflicte interpersonale intr-un context apocaliptic. Naratiunea surprinde adesea dificultatea de a face alegeri intr-un mediu ostil.
“Fear the Walking Dead”, ca si predecesorul sau, a fost laudat pentru explorarea sa profunda a psihologiei umane in fata unei amenintari apocaliptice si pentru atmosfera tensionata si captivanta. Dupa opt sezoane captivante, iata ca a ajuns la sfarsit. Un sfarsit care s-a derulat rapid si, chiar daca unele faze au fost previzibile, a fost un episod al rasturnarilor de situatie. Mi-ar placea sa va las pe voi sa va uitati ca sa va bucurati si voi de surprizele pregatite de finalul Fear The Walking Dead. Este un final al sperantei, al unitatii si al “second chances” Bucuria revederii unor personaje ar putea fi pe primul plan. Dar nu, pe primul plan e speranta. Intr-o lume distrusa, doar oamenii o pot recosntrui prin umanitate, speranta si unitate. In februarie va aparea un alt spin-off: The Ones Who Live, in care il vom revedea pe Rick Grimes.

Zombie vs oameni

Tanase adrian

  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights