Tanasisme

Radio online, concerte, stiri, pamflete, muzica, carti, filme, seriale, cronici, texte, poezii, videoclipuri

Dacii si Trilobitul. Imperiile si Trilobita. Povestea continua

dacii

Dacii facusera piramide, dar cum nu stiau sa scrie, le-au mazgalit. Atunci s-a hotarat Burebista sa le arda viile. Intre timp, uriasii se inmultisera si, o data cu ei si trilobitii. Cineva a lasat apa sa curga. dar noroc ca trilobitul stia sa inoate.

dacii

Povestea trilobitului continua

Tanasisme

Ei si cum a muscat trilobita din mar, v-am zis, trilobitul a plecat la razboi.
Dar un pic suparat, a facut din mere o tuica buna. Si mergand el asa, cu tuica sub platosa si cu sabia la brau, a ajuns la Dacii liberi.
Auzise el ca astia stiau sa faca piramide, ca erau trilobiti dinainte sa fie pe lume trilobitii.
Le-a scris pe o piatra “prieten”. dar cum ei nu stiau sa scrie si, deci, nici sa citeasca, l-au luat la bataie.
Cu ultimele puteri, plin de sange, trilobitul nostru a sculptat in piatra o trilobita cu probleme de greutate.
Si dacii au zis: “Avem si noi asa ceva. De-aia bem. Hai la noi in vie sa-ti dam ceva bun. Si a ramas trilobitul nostru cateva sute de ani acolo in vie. Culcat pe spate si cu burta plina de vin in sus. Ca sa nu-l bata nici soarele, nici gerul, nici Gerula, i-au pus o caciula pe cap.
Intre timp, ei au mai plecat la batalie, dar el a ramas acolo.
In lume, uriasii s-au inmultit. Frate cu sora, var cu cumnat, etc. Plictisit de ciorovaiala de pe muntele Olimp, uriasul cel mare a aruncat un ochi pe pamant. Si i-au placut trilobitele. Multe, multe trilobite. si asa au aparut, cica, triloregii.
Imbuibat si excitat, a uitat intr-o zi apa curgand. Si s-a inundat o parte a pamantului.
A venit Hefaistos si a oprit scurgerea. Noroc ca trilobitii stiau sa inoate.
Pacat ca s-au inundat si viile. Si asa s-a trezit si trilobitul din reverie. Si si-a zis. Ba, eu plecasem la razboi. Si a luat-o asa, usor usor, pe patru carari catre sud.


Dacii si calul

Acolo se intamplase o chestie. Doi frati gemeni aveau doua surori gemene. Alti frati gemeni s-au gandit ca ar fi o afacere sa le fure. Si le-au furat. Si le-au luat de neveste. Cum uriasii se plictiseau, cineva s-a gandit sa faca o gluma proasta. Tot cu un mar. A scris pe el “celei mai frumoase” si le-a lasat pe cele mai frumoase uriase sa se lupte pe el. Ca ele nu stiau ca merele, desi un aliment sanatos, nu fac bine la sanatea celorlalti. Asa s-a ajuns ca un flacau pe nume Paris a furat-o pe trilobita Nutzi.

Asa a nimerit si trilobitul nostru in razboi. Un razboi care a durat ceva timp. Uriasii nu s-au plictisit nici ei. Au tinut, ba cu unul, ba cu celalalt. Dacii ar fi fost si ei pe acolo. dar s-au plictisit repede si s-au dus mai spre sud unde au mazgalit niste piramide. Apoi s-au intors acasa. Nici nu mai conteaza cum s-a terminat razboiul. De acolo s-au nascut niste imperii care au crescut si au pierit. Cert e ca Romanii au inventat apeductele, ca sa nu mai uite uriasul sa opreasca apa. Burebista a ars viile Dacilor si Trilobitul s-a plictisit iar. Asa ca a plecat in lume sa vada ce mai face trilobita lui.

Sarea si vinul

A ajuns la Romani si a vazut ca prea multa apa strica. Si mancarea era cam nesarata. Asa ca i-a convins sa plece cu totii in Dacia, ca acolo ar fi gasit sare dar crescusera si viile la loc. Si de aici stiti povestea. Din niste betivi si niste destrabalati a iesit un popor ca nimeni altul. Trilobitul se facuse Dac, trilobita Romana si abtiguiti de la atata sare au uitat de ce se certasera. Uriasul a mai facut o gluma omenirii si a inventat religia. Si nimic nu a mai fost ca inainte. Si multi nici nu si-au dat seama cum au devenit din pagani, crestini. dar asta e o poveste pentru alta zi. Pana atunci, mai lasati merele, ca uite, ceafa de porc cu sare dacica nu a facut rau nimanui.

Tanase adrian


More Posts for Show: Tanasisme
  • https://a5.asurahosting.com:7120/radio.mp3
  • Rockstar Radio
  • Radio

Verified by MonsterInsights